Ще измести ли Стеф Къри? Точните кошове на Александър Везенков

Колко точни стрелби е отбелязал българинът

Ще измести ли Стеф Къри? Точните кошове на Александър Везенков | StandartNews.com

Александър Везенков изуми новите си съотборници от "Сакраменто Кингс" с точния си мерник. Българинът премина в отбора от НБА през лятото и вече тренира наравно с най-големите звезди на тима от Калифорния.

Спортист №1 у нас е шашнал лидерите на “Кингс” Домантас Сабонис и Ди'Аарън Фокс по време на едно от заниманията на отбора преди началото на предсезонната подготовка. По време на стрелба Везенков ( в това число влизат и далечни опити за кош), лидерът на националния ни отбор по баскетбол е отбелязал 143 пъти от 150 опита. Изчислено в проценти, това е 95,33% успеваемост. С подобно постижение, дори и на тренировка, могат да се похвалят малцина баскетболисти. Един от тях е голямата звезда на “Голдън Стейт Уориърс” Стеф Къри. Американецът е считан за един от най-добрите стрелци в НБА. Преди 2 сезона Къри записа името си в историята на американския баскетбол, след като се превърна в играча, отбелязал най-много тройки - над 3000.

“Саша е най-полезният играч в Евролигата. Направи го със стрелба, без прекалено използване на дрибъл, но с много пресечки, което говори само добро за него. Нямам търпение да започне тренировъчният лагер и да играя с него на терена”, каза голямата звезда на “Кингс” Сабонис по време на т.нар. медиен ден на играчите от НБА.

Везенков пък очаква с нетърпение първите си мачове с екипа на “Сакраменто”. Новият тим на българина се изправя срещу “Торонто” на 9 октомври в първия мач от предсезонната подготовка. Очаква се именно тогава най-добрият роден баскетболист да направи неофициалния си дебют.

Самият Везенков пък бе един от най-търсените събеседници от журналистите по време на деня за интервюта и снимки.

“Вече нямам търпение сезонът да започне. Тук съм един месец, чувствам се страхотно. Семейството ми е тук. Скоростта в НБА е съвсем друга от това, на което съм свикнал. Аз обаче съм готов. Вярвам в себе си и съм уверен във възможностите си. Това е причината да бъда тук”, каза пред медиите Везенков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай