Шампионът Хабиб се пенсионира

На 15 май ще има битка за овакантения от Нурмагомедов шампионски пояс

Шампионът Хабиб се пенсионира | StandartNews.com

Шампионът на абсолютния боен шампионат (UFC) Хабиб Нурмагомедов официално завърши спортната си кариера. Това съобщи в Twitter президентът на UFC Дана Уайт, цитиран от агенция ТАСС.

"Той е на 100% официално пенсиониран. Беше невероятно да гледам как работиш, благодаря ти за всичко, наслаждавай се на следващото, приятелю", написа Уайт. 

По-късно Уайт заяви пред ESPN, че на 15 май на UFC 262 ще има битка за свободния шампионски пояс, собственост на Нурмагомедов, между американеца Майкъл Чандлър и бразилеца Чарлис Оливейра.

През октомври 2020 г. Нурмагомедов победи американеца Джъстин Гаджи във втория рунд и обяви оттеглянето си. Той обясни решението си с обещание на майка си. Нурмагомедов стана шампион на UFC на 7 април 2018 г., побеждавайки американеца Ал Якинта с единодушно решение. Той защити титлата три пъти срещу Макгрегър, Поарие и Гаетдже. 32-годишният Нурмагомедов прекара 29 битки в смесените бойни изкуства, без да претърпи нито едно поражение, в UFC играе от 2012 г., отбелязвайки 13 победи.

Уайт многократно е изразил желание за завръщането на Нурмагомедов в UFC, тъй като възможни съперници за шампиона на UFC може да са реванш срещу ирландеца Конър Макгрегър или битка срещу бившия носител на титли в две теглови категории, канадецът Жорж Сен-Пиер . На 5 март президентът на UFC обяви, че ще се срещне с Нурмагомедов за кариерата му и е готов да предложи на руснака различни възможности.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай