Селтик обжалва наказанието на Тонев, съотборник подкрепи българина

Селтик обжалва наказанието на Тонев, съотборник подкрепи българина | StandartNews.com

Глазгоу. Селтик официално обжалва наказанието на Александър Тонев от 7 мача, което българинът получи, след като бе намерен за виновен по обвиненията в расизъм. Шотландската футболна централа санкционира Тонев за обида срещу Шей Логън от Абърдийн.

В сряда пък от Българския футболен съюз излязоха с официална позиция в защита на родния национал, който играе в Селтик под наем от Астън Вила. Българинът пътува с тима си за днешното гостуване срещу Астра Плоещ в Лига Европа.

Наказанието на Тонев важи само за мачовете в Шотландия, а след като от клуба пуснаха официална жалба, футболистът има правото да играе, докато жалбата не бъде разгледана.

В същото време, българският национал получи подкрепа от тъмнокожия си съотборник в Селтик Скот Браун.

"Всички сме зад Алекс. Знаем, че той не е казал подобно нещо и това е най-важното в случая. Момчето не е расист. Не мисля, че има нужда да се обяснява пред когото и да било, защото нищо не е направил", каза Браун.

"Още в началото му повярвахме, защото той няма да дойде при нас и да ни лъже за такива сериозни неща. Той говори с всеки в съблекалнята ни и в очите му си личи, че казва истината", добави още Браун в навечерието на мача с Астра.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай