Съдбата попари съдията престъпник в Англия

Дарън Инглънд е големият виновник от ВАР на Тотнъм - Ливърпул

Съдбата попари съдията престъпник в Англия | StandartNews.com

Съдбата си направи неуместна шега с големия виновник от ВАР на Тотнъм - Ливърпул - Дарън Инглънд. Това е въпросният арбитър, който нашумя с грешката си при незачетеното попадението на Луис Диас. Тогава, в ролята си на главен съдия на ВАР, той не реагира правилно и подведе колегите си, което в крайна сметка доведе до непризнаването на напълно редовен гол в полза на Ливърпул.

Оказва се обаче, че вероятно Инглънд ще стане още по-популярен, защото днес на пазара в Англия излиза специална книга, в която той дава съвети на съдиите как да си вършат работа. Въпросното издание е планирано отдавна, но за нещастие на човека съвпада с момента, в който гафът му е широко дискутиран.

Въпросната книга се казва “The Football School Encyclopedia” и в нея Инглънд отговаря на въпроси за работата на системата видеоасистент рефер. Той дава съвети на настоящите и бъдещите си колеги как да бъдат по-прецизни в работата си, пише "Спортал".

На въпрос коя е най-трудната част от работата, реферът отговаря по следния начин: “Да се подсигуриш така, че да не допуснеш грешка, която би повлияла на крайния изход на двубоя… За нас това е най-тежкото”.

Инглънд споделя още за начина си на работа и подготовката преди това: “Старая се всеки път да се подготвям по един и същ начин, като за тази цел се опитвам да запазвам спокойствие и да съм отпочинал. По време на самата среща съм напълно съсредоточен и взимам решенията едно по едно. Не съжалявам за минали мои отсъждания, защото при нас важно е предстоящото решение”, обяснява той.

“Необходимо е да си издръжлив, защото мнозина поставят под въпрос взетите от теб решения. Комуникацията е ключова”, допълва той, отговаряйки на въпрос какви умения са нужни, за да бъдеш съдия.

Дарън Инглънд е рефер в Премиър лийг от три години насам, от една е и международен арбитър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай