Сър Алекс поздрави Венгер за мач номер 1000

Сър Алекс поздрави Венгер за мач номер 1000  | StandartNews.com

Лондон. Легендарният мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън поздрави Арсен Венгер преди френският спец да изведе Арсенал в своя мач номер 1000 начело на тима. Това ще стане в събота, когато "артилеристите" гостуват на "Стамфорд Бридж" срещу Челси.

Венгер пое лондонския тим на 1 октомври 1996 година. Оттогава "топчиите" имат спечелени три пъти Висшата лига и четири пъти ФА Къп.

На няколко пъти Арсенал е завършвал на 2-о място след Юнайтед, а неведнъж Венгер и сър Алекс са изпадали в словесни битки. Между двамата обаче винаги е имало нужното уважение.

Венгер ще се превърне в едва четвъртия мениджър с 1000 мача начело на своя тим - след сър Мат Бъсби, Дарио Гради и сър Алекс Фъргюсън. Шотландският спец пък побърза да поздрави своя колега за постижението.

"Поздравявам Арсен за този успех", каза Фърги в официално изявление.

"Аз също имам такова постижение и дори не мога да опиша за какво ниво на отдаденост и саможертва става дума. Затова и изпитвам страхотно уважение към това постижение. През годините неведнъж сме се изправяли един срещу друг, може да се каже, че заедно оцеляхме. Уважавали сме и опитите на противника да играе добър футбол. Винаги се наслаждавам на мачовете на Арсенал. Арсенал играе по правилния начин", признава сър Алекс Фъргюсън.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай