Съпругата на Гунди с акции в "Левски"

Съпругата на Гунди с акции в "Левски" | StandartNews.com

Може да стана и миноритарен собственик, обяви Батков

Съпругата на Георги Аспарухов - Лита, първа ще се сдобие с акции в "Левски" от дарителката кампания, която стартира във вторник. Идеята е на тръст "Синя България" и беше споделена на днешното отчетно-изборно събрание. Организацията ще се включи със 100 лв. като пакетът, който получи в замяна, ще бъде записан на съпругата на легендарния нападател на "сините".

От вторник до 24 май всеки желаещ ще може да си закупи пакети от по 100, 1000, 10 000, 100 000 или 1 000 000 акции, всяка от които с номинална стойност 1 лев. Целта е спешно да се съберат средства за погасяването на задълженията, които имат отношение към получаването на лиценз за Европа. Необходими са да 1,3 млн. лв. до 20 март.

"Дай Боже да се разделя с колкото се може повече акции. Защо не да стана миноритарен акционер. Без строителството и данъците дълговете на "Левски" са около 2,5 млн. лв", разкри собственикът Тодор Батков.

"Задълженията ни към НАП са няколко пъти по-малко от тези на ЦСКА. По-малко от 4 млн. лв., разсрочени са, обезпечени са и се обслужват частично. Не отричам, че дължим, но плащаме", добави шефът.

"През седмицата ще се опитаме да платим заплатата на първия отбор за декември и да осигурим някакъв аванс за служителите за същия месец. Продължаваме преговори с кредиторите с цел да редуцираме и разсрочим плащанията до 20 март", каза още Батков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай