Сакраменто смачка важен съперник, Везенков е на върха

В началото на седмицата Везенков се завърна в игра след продължително лечение на контузия

Сакраменто смачка важен съперник, Везенков е на върха | StandartNews.com

Българският спортист номер едно за 2023 г. Александър Везенков и отборът му Сакраменто Кингс записаха втора поредна победа в НБА, след като се наложиха над Лос Анджелис Клипърс със 109:95 в мач от редовния сезон.

Първата четвърт завърши при равен резултат, а „кралете“ спечелиха втората с пет точки разлика. Сакраменто беше изключително убедителен през третия период, в който прибави още 16 точки към аванса си. Лос Анджелис Клипърс беше по-добрият отбор през последната четвърт, но не успя да навакса сериозния си пасив.

28-годишният Везенков, който в началото на седмицата се завърна в игра след продължително лечение на контузия, взе участие в 9:51 минути от мача, като в тях се отличи с две точки и една борба. Българският баскетболист реализира актива си със 100-процентова стрелба от наказателната линия.

Освен това направи един неуспешен опит за тройка. Сашо записа и едно пресечено подаване в актива си. Изявите на Везенков бяха оценени с +12 коефициент на полезно действие, който беше петият най-добър от всички играчи, взели участие в мача. Техният брой беше общо 25 – 14 от „кралете“ и 11 от гостите.

Най-резултатен за Сакраменто стана Домантас Сабонис, който остана съвсем близо до постигане на трипъл-дабъл – 22 точки, 20 борби и 9 асистенции. Диарън Фокс добави 20, а Кийгън Мъри наниза 19.

За Лос Анджелис Клипърс с 20 точки се отличи Ръсел Уестбрук. Пол Джордж добави 18. Норман Пауъл вкара 17, а Ивица Зубац завърши с дабъл-дабъл – 10 точки и 11 борби.

С днешния успех Сакраменто Кингс запази шансовете си за директно класиране за плейофите. За елиминациите ще продължат първите шест тима от двете конференции, а следващите четири ще играят баражи. За момента Далас Старс е шести в Западната Конференция с 45 победи и 30 загуби, но съвсем близо са Финикс Сънс и Сакраменто с по 44 успеха и 31 поражения.

Сега на „кралете“ предстои серия от четири поредни гостувания. Първото от тях е срещу Ню Йорк Никс на 5 април (петък) от 2:30 часа рано сутринта българско време.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай