„Русокастро" спечели Kamenitza Фен Купа в Бургас

„Русокастро" спечели Kamenitza Фен Купа в Бургас | StandartNews.com

Бургас. Регионален шампион на полуфиналите на Kamenitza Фен Купа 2014 в Бургас стана тимът на „Русокастро" (на снимката), който заедно с подгласниците от „Ахелой Бургас Спорт" се класира за Националните Финали и продължава напред в битката за Маракана. През уикенда и двата тима демонстрираха изключително висока класа и умения и заслужено се изправиха един срещу друг във финалната среща на регионалния полуфинал. Краят на първото полувреме настъпи при равен резултат 1:1, но след кратката почивка момчетата от „Русокастро" се мобилизираха и отбелязаха 4 бързи гола.

С индивидуални призове и грамоти бяха отличени Георги Желев от „Русокастро", обявен за „Най-добър вратар" и Недялко Москов от „Ахелой" – „Най-атрактивен играч". Приза за „Най-спортменски отбор" отиде при ФК „Остриетата".
По време на полуфиналния кръг в Бургас „приятелите от квартала" успяха да отбележат точно 277 попадения за новата социална кауза на Kamenitza Фен Купа „Дари гол", която превръща всеки голмайстор в турнира в благодетел на българския футбол. За всеки отбелязан гол по време на турнира, включително на квалификации, полуфинали и финал, „Каменица" АД ще заделя по 1 лев в специална благотворителна сметка, а събраните средства ще се инвестират в облагородяване на футболната среда в града на бъдещите Национални Шампиони. Най-големият и вълнуващ футболен турнир за приятели в България стартира точно преди един месец, а до момента са събрани 3199лв. Към общия капитал на кампанията остава да се добавят и попаденията от още 8 квалификационни и 10 полуфинални турнира. Лице на „Дари гол" е председателят на Български олимпийски комитет Стефка Костадинова.

Най-резултатният отбор на бургаския полуфинал бе завършилият на второ място тим „Ахелой Бургас Спорт". В общо седемте мача, които изигра, отборът успя да отбележи 30 гола и с това не само си спечели грамота за най-резултатен отбор но и заслужи правото да излъчи свой представител за Звездния мач, който ще се проведе след края на Фен Купа 2014 с участието на Христо Стоичков и приятели.

Множество награди бяха раздадени и от корпоративните партньори на турнира adidas, GLOBUL, Ford Moto-Pfohe и Samsung. Късметът се усмихна на Виктор Сърхошев от Бургас, който си тръгна с чисто нов смартфон Samsung Galaxy Core от куиз играта на GLOBUL, в която феновете отговарят на въпроси за Фен Купа. Двамата най-ловки участници в играта на Ford Moto-Pfohe - „Футболно жонглиране" получиха ваучери за безплатен спа уикенд в Банско. Най-бързи в активацията на GLOBUL „Бърза връзка" бяха Станимир Велинов и Валентин Христов. Те спечелиха якета и сакове от телекома и побързаха да се включат и в любимата на всички игра „Точен шут". Най-точен на Kamenitza Арена бе Крали Петев от тима на Остриетата, който стана първия шампион в обновеното издание на най-харесваната от феновете игра по терените на Фен Купата и спечели 365 литра Kamenitza за споделяне с приятели.

Следващият шанс за феновете да грабнат призове от игрите на Kamenitza Фен Купа и корпоративните партньори е предстоящия уикенд (17 и 18 май) във Варна на стадион „Локомотив". Там ще се проведе регионалният полуфинален кръг за отборите от Добрич и Варна. Варненската битка за Маракана започва следобяд на 17 май.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай