Русия със злато и сребро при спортните двойки в Сочи

Русия със злато и сребро при спортните двойки в Сочи | StandartNews.com

Сочи. Пълен триумф записаха руските фигуристи във финала на спортните двойки на олимпиадата в Сочи. Златото закономерно отиде при най-добрите - Татяна Волосожар и Максим Транков. Те събраха общ сбор от кратката и волната програма от 236,86 т. За двамата това е второ злато в Сочи, след това от отборното. Волосожар и Транков са световни шампиони за 2013-а и втори през 2011-а и 2012-а. Златото им в Сочи е 13-о при спортните двойки за Русия от олимпийски игри.

Успехът на домакините бе допълнен със среброто тази вечер на Ксения Столбова и Фьодор Климов, които събраха с 218.68 т. Бронзът остана за Альона Савченко и Робин Шолкови (Гер) с 215,78 т. Именно немския дует бе сочен за главен конкурент на Волосожар/Транков за златото в Сочи. За Санчевко/Шолкови фатални се оказаха по едно падане на всеки един от тях във волната програма.

Както е традицията на олимпиадата в Сочи титлата за Русия и среброто бяха отпразнувани в града домакин с мощна заря. Зала "Айсберг" където бе фигурното пързаляне пък дълго бе огласяна от мощни викове "Русия, Русия".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай