Розберг стартира първи за Гран при на Япония

Розберг стартира първи за Гран при на Япония | StandartNews.com

Нико Розберг се пребори със съотборника си от "Мерцедес" Люис Хамилтън в днешната квалификация за Гран при на Япония.

29-годишният германец завъртя най-бързата обиколка на пистата "Сузука" 1:32.506 мин. и изпревари лидера в шампионата с 0.197 сек. Той спечели осмия си полпозишън в 15-ото състезание от началото на сезона.

"Не мисля за състезанието в Сингапур. Сега съм на "Сузука" и искам да спечеля. Днес колата беше невероятна и всичко беше страхотно, но това е само една стъпка по пътя. Подготвени сме за всичко, очакваме да бъде мокро в неделя. За последно карахме в такива условия на "Спа" и колата беше много бърза, така че аз съм оптимист, дори да вали. Може би да бъде дори по-добре", заяви Розберг след квалификацията.

Зад двамата пилоти на "Мерцедес" ще потеглят двамата пилоти на "Уилямс", които направиха поредната си силна квалификация. Валтери Ботас се нареди трети с време 1:33.128 мин., а Фелипе Маса остана на 0.399 сек. зад финландеца.

Пилотът на "Ферари" Фернандо Алонсо зае петата позиция, а до него на трета редица ще бъде Даниел Рикардо с "Ред бул".

Състезателите на "Макларън" Кевин Манусен и Дженсън Бътън окупираха четвъртата редица, а от девето място ще потегли световният шампион Себастиан Фетел, за когото много изненадващо беше обявено от "Ред бул", че напуска отбора след края на сезона.

Първата десетката допълва вторият пилот на "Ферари" Кими Райконен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай