Ровят за допинг в Коста Рика (ОБЗОР)

Ровят за допинг в Коста Рика (ОБЗОР) | StandartNews.com

Героите от Централна Америка спечелиха 10 млн. долара

На ФИФА явно не им харесва Коста Рика да бие наред и започна да взима мерки. От централата в Цюрих решиха да проверят повече от половината отбор за допинг. След края на мача с Италия (1:0) 7 души бяха привикани да дават проби, което е рекорд на световни първенства. В Коста Рика се обидиха от това отношение. "Ако имат толкова голямо желание за проверка, нека да дойдат. Могат всички да ни тестват. Но това, което правят, е неуважение", ядоса се вратарят на Кейлър Навас. "В съблекалнята се отнасяме към тази ситуация с усмивка. Чувстваме се спокойни. Нека от ФИФА си свършат работата", добави той.

Решението на централата в Цюрих беше прието на нож и от легендата на Аржентина Диего Марадона. "А защо не проверят и 7 италианци", ядоса се Дон Диего. "Коста Рика спечели честно и почтено", добави Марадона.

Класирането на тима от Централна Америка за осминафиналите донесе още 1 млн. долара на отбора. Костариканците вече си осигуриха 9 млн. с класирането си за световното. Ако отборът стигне до четвъртфиналите, то тогава ще вземе още милион долара.

С пици и газирани напитки героите отпразнуваха успеха. Капитанът Брайън Руис, който вкара гола на победата срещу Италия, разряза пицата с аншоа и кашкавал. "Горд съм. Това е исторически успех", каза Руис.

Стоичков: Суарес е бунтовник с кауза

Христо Стоичков засипа с похвали звездата на Уругвай Луис Суарес след двата му гола срещу Англия. В коментара си за мексиканския тв канал "Телевиса" легендата на българския футбол каза: "Този човек има по-голямо сърце в сравнение с всички играчи на планетата. Суарес е бунтовник с кауза. Винаги когато той е на терена, феновете имат причина да очакват спектакъл и тръпка", добави Стоичков.

Иначе Луис посвети двете си попадения срещу Англия на физиотерапевта на отбора Валтер Ферейра. Оказа се, че човекът, който е болен от рак, е загърбил лечението си, за да помага на Суарес да се оправи от контузията си и да играе срещу Трите лъва. "Без Валтер аз нямаше да съм тук. Той направи жертва, за да остане с мен през цялото време", сподели Суарес. На Острова пък продължават да кълнат уругваеца. Британският депутат Йън Остин нападна Луис в Туитър. "Суарес е расист и измамник", атакува го Остин.

Застреляха двама полицаи

при опит за грабеж на магазин за спортни стоки в бразилския град Натал. Петима нападатели се опитали да свият парите и екипите на Неймар, Меси и другите звезди от Мондиала. Двама охранители обаче се опитали да ги спрат. Последвала престрелка. Двама от нападателите загинали, а другите трима избягали. Охранителите са настанени в близка болница в Натал. От полицията в града заявиха, че водят разследване. Засега не се знае от коя държава са похитителите.

Тръгна слух, че Камерун ще ляга

ФИФА се опасява, че мачът между Бразилия и Камерун от Група А на световното първенство може да не е чист. Един от директорите на централата Ралф Мютшке заяви, че двубоят ще бъде внимателно гледан. "Опасенията са, че Камерун няма шанс да се класира и ще даде мача на домакините. Освен това африканците вече се бунтуваха за премиите си и дори не искаха да летят за Бразилия", каза още Мютшке.

Героят на Мексико отива при Бербатов

Героят на Мексико в мача срещу Бразилия (0:0) Гилермо Очоа е много близо до трансфер в отбора на Димитър Бербатов - "Монако", пишат френски медии. Вратарят, чийто договор с "Аячо" изтича на 30 юни, категорично отказа да го поднови. За момента Очоа е резервен вариант за "монегаските". Не е тайна, че те водят преговори с вратаря на "Барселона" Виктор Валдес, който обаче е контузен и до трансфер в "Монако" едва ли ще се стигне.

Паника в Италия, Де Роси контузен

Даниеле Де Роси най-вероятно ще пропусне решителния сблъсък с Уругвай на Мондиал 2014. Халфът на Италия има травма в прасеца и лекарите не са оптимисти, че той ще се оправи навреме. "Де Роси има проблем. Това ме притеснява много", заяви селекционерът Чезаре Прандели. Той се опита да тушира напрежението след загубата от Коста Рика. "Да си призная, има паника в отбора. Но ние сме Италия и трябва да се измъкнем от тази ситуация. Шансовете все още са на наша страна", обяви Прандели.

Кукла на Неймар удари

рамо на пилота от Формула 1 Фелипе Маса преди да спечели квалификацията за Гран при на Австрия в събота. "Синът ми подари играчката точно преди да се кача в болида. Това малко или много ми даде сили. Вярвам, че моите сънародници ще станат световни шампиони", обяви бразилският пилот на "Ферари".

61 процента искат оставката

на английския селекционер Рой Ходжсън. В анкета на в. "Мирър" едва 39% от гласувалите са "за" той да остане. Ходжсън пое Англия няколко месеца преди Евро 2012, когато замени на поста Фабио Капело. Тогава отборът игра 1/4-финал.

Туре ще останат с отбора

на Кот Д'Ивоар въпреки смъртта на брат им Ибрахим. Яя и Коло бяха съкрушени след новината и се твърдеше, че те ще напуснат Бразилия, за да бъдат до семейството си. "Ще се борим докрай. Това би искал брат ни", каза Коло. Кот Д'Ивоар има решителен мач за класиране срещу Гърция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай