Роналдо поиска и титлата

Роналдо поиска и титлата | StandartNews.com

Оплюха президента на Португалия, че пилее пари за мачове

"Португалският Аполон" Кристиано Роналдо най-после показа какво може и класира отбора си на финала на Евро 2016. Безспорният герой на мача с Уелс се разписа и добави асистенция за попадението на Нани за крайното 2:0. Голът на звездата беше негов 9-и на еврофинали, с рекордът на Мишел Платини от 1984 г. най-после беше изравнен. А страната за втори път ще се бори за титлата, след 2004 г., когато беше домакин на турнира. Отделно, Роналдо е играчът с най-много мачове на европейски първенства с 20 мача - с 3 повече от Джанлуиджи Буфон и Бастиан Швайнщайгер. А "Дейли Мирър" разкри и "тайната" на успеха, като напомни, че на полувремето Роналдо си е сменил фланелката с дългите ръкави и е излязъл с къси, след което реши мача. Явно това у формулата за победата при него, обобщи изданието.
След победата Кристиано обяви, че иска и титлата: "Много е приятно да подобриш рекорд, но най-важното е, че стигнахме до финала. Винаги съм мечтал да спечеля нещо с националния отбор, а ето че сега една крачка ни дели от успеха. Да се мечтае е безплатно, така че нека продължим да мечтаем." Кристиано разказа и какво е казал на Гарет Бейл, докато го прегръщаше след последния сигнал: "Поздравих Уелс за добрата поредица и му пожелах късмет, а за останалото предпочетох да замълча."

Свидетел на успеха на Португалия беше и президентът на страната Марсело Ребело де Соуза, а присъствието му в ложата предизвика скандал. "Корейо ди маня" го нападна с изчислението, че с воаяжа до Лион неговите пътувания за удоволствие до Франция от началото на Евро 2016 струват на данъкоплатците 14 000 евро, и то в условия на продължаваща криза. Изданието обясни как на държавния глава вече му става навик да използва своя фалкон, за да удовлетворява футболните си пристрастия и уточни, че цената на всеки полет е 3500 евро, без хотелските и другите разходи. При пътуването си за полуфинала с Уелс президентът беше в компанията на министрите на образованието и на спорта - Тиаго Брандао Родригеш и Жоао Пауло Ребело.
Днес (петък, б.р.) по обяд УЕФА пуска последната порция билети за финала в неделя, като цените започват от 85 евро за местата 4-а категория и достигат до 895 евро за първа.

Модел на "Victoria's secret": Мамка му, на финал сме!

Дори и толкова важен мач от полуфиналната фаза на Евро 2016 не успя да се спаси от интернет зевзеците и бъзиците в мрежата. Самата среща стартира по комичен начин, след като две от момчетата, които гонят топката, нахлуха на терена и започнаха да си правят селфита с Роналдо. Едно от тях прекрачи всякакви норми и даже се нареди до националите на Селесао за задължителната отборна снимка преди началото на двубоя. Доброто настроение се прехвърли и в социалните мрежи, в които Роналдо отново стана жертва на куп шеги, въпреки че бе на висота срещу Уелс. Известният португалски комик Нуньо Маркл разигра култови сцени от известни филми, използвайки пластмасова играчка-реплика на Роналдо за персонаж в тях. В забавните фотоси голаджията на Селесао бе забъркан в ленти като "Междузвездни войни", "Трансформърс" и "Играта на играчките". Ирландската нискотарифна "Райънеър" също не пропусна да се възползва от славата на Кристиано за допълнителна реклама. В официалния си профил в "Туитър" от компанията качиха колажи на собственика си Майкъл О'Лиъри, чиято глава бе поставена върху тялото на Роналдо, а текстът гласи: "Изглежда не всички от нас са за Уелс". Известният португалски модел и ангел на "Victoria's secret" Сара Сампайо влезе в ролята на нежен допинг за селекцията на Фернандо Сантос. Красавицата не спря да надъхва своите с коментари в мрежата. "Изгледах целия мач! Мамка му, ние сме на финал", зарадва се 24-годишната хубавица. Самите национали бяха посрещнати като герои в базата в Маркосис. Стотици фенове чакаха любимците си, които се прибраха посред нощ. Площадите на част от големите градове в Португалия бяха пълни с привърженици на Селесао, които купонясваха до зори. Купонът стигна и до далечна Южна Африка. Бившият нападател на "Порто" Бени МакКарти, който в момента работи като анализатор за местна телевизия, подивя от радост след последния съдийски сигнал, докато бе още в ефир. Голаджията започна да танцува от радост след успеха на Роналдо и компания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай