Роналдо и Меси се игнорираха за Златната топка

Роналдо и Меси се игнорираха за Златната топка  | StandartNews.com

Цюрих. Изненадващо или не, Кристиано Роналдо и Лионел Меси не гласуваха един за друг в надпреварата за спечелването на най-престижното индивидуално отличие – Златната топка.

Капитанът на Португалия е гласувал за Радамел Фалкао, Гарет Бейл и Месут Йозил, а аржентинецът е дал своя вот за Андрес Иниеста, Шави и Неймар.

В същото време, селекционерът на България Любослав Пенев пък е избрал за свой фаворит Франк Рибери, а след него в тройката са още Роберт Левандовски и Филип Лам.

Капитанът на „трикольорите" Ивелин Попов също е предпочел Франк Рибери за най-достоен претендент за отличието. Другите избраници на деветката на България са Кристиано Роналдо и Лео Меси.

В системата за гласуване на ФИФА, се дават 5 точки за първо място, три за второ и една за трето.

А ето как гласуваха някой от най-известните футболисти и треньори в света:

Капитанът на Италия Джанлуиджи Буфон е гласувал за Андреа Пирло като негов първи избор, следван от Кристиано Роналдо и Лионел Меси. Треньорът на „скуадра адзура" Чезаре Прандели е избрал Андреа Пирло, Филип Лам и Роберт Левандовски.

Капитанът на Англия Стивън Джерард е подредил тройката си така: Роналдо, Меси, Луис Суарес, а селекционерът на „трите лъва" Рой Ходжсън е гласувал за Кристиано Роналдо, Златан Ибрахимович и Робин ван Перси.

Любопитен вот е дал наставникът на Нигерия Стефан Кеши, чийто фаворит за спечелването на Златната топка е бил Яя Туре.

В крайна сметка, на церемонията в Цюрих Кристиано Роналдо грабна отличието за най-добър футболист на 2013-а година, като получи 27.99% от гласовете в анкетата и остави след себе си Лионел Меси и Франк Рибери. Очакваше се битката да се води между Роналдо и Рибери, но в крайна сметка френският футболист остана на трета позиция, след като Меси събра 24.72% от гласовете, а вот за крилото на Байерн Мюнхен са дали 23.36% от гласувалите.

Вижте как гласуваха всички футболисти и треньори – ТУК!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай