Роналдо е №1 по голове в Европа

Потругалецът изпреварва с едно попадение Левандовски

Роналдо е №1 по голове в Европа | StandartNews.com

Португалската мегазвезда на Ювентус Кристиано Роналдо е голмайстор №1 за 2020 година в топ 5 на първенствата на Европа, съобщава в Туитър Gracenote Live.
Това е поредно признание за Кристиано Роналдо, който беше награден и за Играч на века от Globe Soccer.
През календарната година Роналдо е отбелязал 33 попадения в Серия А. На второ място се нарежда полският нападател на Байерн (Мюнхен) Роберт Левандовски, който има 32 гола в Бундеслигата. Третата позиция заема друг бомбардир от Серия А.
Това е асът на Лацио Чиро Имобиле, който е нанизал 28 попадения. Четвъртото и петото място си поделят египетския нападател на Ливърпул Мохамед Салах и норвежкото дете-чудо на Борусия (Дортмунд) Ерлинг Холанд, които имат по 23 гола съответно в Премиър лийг и Бундеслигата.

Суперзвездата на Ювентус Кристиано Роналдо заяви, че възрастта за него няма значение и се надява да играе още дълги години. Португалецът допълни, че се намира в много добро физическо състояние, въпреки че вече е на 35.

"Възрастта няма значение. Това, което е важно, е мисленето. Няма значение дали Кристиано Роналдо е добре, не знаеш какво ще се случи утре. Аз живея в настоящето, в този момент. Сега се чувствам щастлив, в добро състояние и добър период от живота си. Надявам се да играя още много, много години, но никога не се знае".

Той също така изрази надежди, че Португалия ще може отново да стане европейски шампион през лятото.

"Ще бъде трудно, но ние сме добър, млад отбор. Имаме фантастичен треньор. Така че сме позитивно настроени. Отборът ни е по-добър, младите момчета стават все по-добри. Аз съм уверен в силите ни", каза Роналдо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай