БФС: Още нямаме решение за рестарт

Очаква се футболната централа да намери до дни изход от ситуацията

БФС: Още нямаме решение за рестарт | StandartNews.com

БФС все още няма решение как да рестартира подготовката на отборите. Това стана ясно от прессъобщение от футболната централа от късния следобед в неделя. 

"Във връзка с тиражираната в медиите информация за „ключова среща за развитието на българския футбол“, насрочена за понеделник, 4 май, ръководството на Българския футболен съюз информира, че такова събитие не е предвидено за посочената дата. Експертната работна група към БФС, разглеждаща различни варианти за подновяване на футболните първенства на ниво Първа и Втора лига, продължава да подготвя алтернативи на спортния календар, които ще бъдат съобразени с решенията на Националния оперативен щаб и държавните власти за срока на извънредното положение на територията на Република България. Даваме си сметка, че продължаването на футболното първенство е от голямо обществено значение, затова и категорично заявяваме, че ръководството на БФС ще информира представителите на медиите и спортната общественост за всички решения, касаещи бъдещето на българския футбол", се чете в прессъобщението на БФС. 

Според информацията на "Стандарт" се очаква футболните отбори от Първа и Втора лига да подновят тренировки до 10 дни. Най-резонното решение спрямо ситуацията с коронавируса е първенството да бъде възобновено на 5 юни. Преди това отборите ще имат 3 седмици за тренировки и вработване за рестарта. От пети юни ще се доиграят само последните 2 кръга от първенството, а после и полуфиналите и финала в турнира за Купата на България. С оглед последната заповед на министър Ананиев е твърде вероятно отборите да могат да тренират и преди 13 май на групи от по няколко човека, каквато е практиката в Западна Европа. Последната дума обаче е на БФС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай