"Реал" М ще прибере 1,4 млрд. евро от "Адидас"

"Реал" М ще прибере 1,4 млрд. евро от "Адидас" | StandartNews.com

Испанците сложиха в малкия си джоб "Ман Юн"

Германският гигант в спортната екипировка "Адидас" остана вечер на принципа - дай, за да вземеш. И затова позлатиха "Реал". Концернът и "Белия бате" се споразумяха за спонсорски договор за космическите 1,4 милиарда евро. Мадридчани ще получават по 140 млн. на сезон. Сътрудничеството е период от 10 години. За евентуалната мегасделка заговори първо испанският таблоид "Марка".

"Най-скъпата тениска в света", гласи заглавието на вестника. Ако двете страни подпишат, това ще остави "Реал" на върха на пирамидата при най-богатите клубове, въпреки очакванията, че "целувките" ще паднат от него. Испанците слагат и в малкия си "Ман Юн". "Червените дяволи" започнаха работа с "Адидас" от началото на тази година, след 13 год. сътрудничество с "Найк". Английският клуб подписа споразумение за 98,5 млн. евро на сезон, за период от 11 години. За да достигнат колосалната сума, обаче мадридчани ще трябва да отворят всички клаузи в договора. Нещо което те са показвали, че умеят през годините.

Ако сделката се осъществи, това означава, че "Реал" ще прибира 4 пъти повече от най-големия си враг в Испания - "Барселона". Каталунците получават по 30 милиона евро на година от американския гигант "Найк". Освен всичко "Белият балет" може да се похвали, че ще има спонсорски активи колкото на "Челси", "Арсенал" и "Ливърпул" взети заедно.

Най-доходоносните договори:

1. "Реал" М - "Адидас": 140 млн. евро на сезон за 10 год.
2. "Ман Юн" - "Адидас": 98,5 млн. евро на сезон за 11 год.
3. "Байерн" М - "Адидас": 77 млн. евро на сезон за 15 год.
4. "Челси" - "Адидас": 40 млн. евро на сезон за 10 год.
5. "Арсенал" - "Пума": 40 млн. евро на сезон за 5 год.
6. "Ливърпул" - "Ню Баланс": 31 млн. евро на сезон за 6 год.
7. "Барселона" - "Найк": 31 млн. евро на сезон за 10 год.
8. "Ювентус" - "Адидас": 26.5 млн. евро на сезон за 8 год.
9. "Милан" - "Адидас": 23,5 млн. евро на сезон за 10 год.
10. ПСЖ - "Найк": 23,5 млн. евро на сезон за 11 год.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай