Разрешиха тренировки на футболистите в Италия

Очаква се първенството да бъде възстановено през юни

Разрешиха тренировки на футболистите в Италия | StandartNews.com

Футболистите от клубовете в Серия А и долните дивизии на Италия получиха зелена светлина да подновят индивидуални тренировки на базите на своите отбори, съобщи Вътрешното министерства на страната. Преди седмица премиерът на Италия Джузепе Конте обяви, че всички в Италия могат да тренират свободно индивидуално от 4 май, но клубните бази трябва да останат затворени до 18 май. Много отбори протестираха срещу това решение и днес вътрешното министерство промени решението под този натиск.

"Всички спортисти, както и всеки един гражданин, мога да практикуват индивидуални спортни тренировки на частни и обществени места, като спазват превантивната дистанция от два метра разстояние с другите хора", заявиха от Министерството в писмо до местните власти. Това означава, че всеки отбор, който реши, може да поднови тренировки на своя база, като това ще трябва да стане с малки групи от футболисти, за да се спазват мерките за социална дистанция.

Това решение на Вътрешното министерство дава надежда, че сезонът в Серия А ще може да бъде подновен през юни и довършен през лятото. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай