Разкриха кой върза мартеница на Вон

Разкриха кой върза мартеница на Вон | StandartNews.com

Пинтуро мачка в Кранска Гора, Хиршер взе малката купа

Мистерията с кадемлийската мартеница на Линдзи Вон от стартовете за Световната купа в Банско бе разплетена. С червено бялата гривна американката се качи на подиума в ски курорт номер 1, а след това спечели и в Гармиш-Партенкирхен 65-ата си победа за СК. Тогава бе снимана с мартеницата и обяви, че тя и е на кадем. Едва вчера стана ясно, че Линдзи е получила гривната от ски учителя на "Юлен" Йордан Пандев. Той вързал мартеницата на Вон в единия от култовите ресторанти на "Бъндеришка поляна" - "Бъчвите". Впоследствие от екипа на Линдзи видели в социалните мрежи снимката и издирили Пандев, за да му поискат разрешение да ползват снимката във фейсбука на Линдзи, а също така и той да им напише нещо повече за традицията с мартениците. Като истински джентълмен Пандев дал позволение за ползването на снимката и написал историята на обичая.

Междувременно Алексис Пинтуро (Фр) спечели убедително гигантския слалом в Кранска Гора. Момчета от Куршавел остави зад себе си на 0,68 сек лидера за СК и в дисциплината Марсел Хиршер (Ав). Трети е другият водещ французин Тома Фанара, който изостана на 0,93 сек от Пинтуро. За Алексис това бе едва втора победа за СК в гигантския слалом и общо девета в кариерата му. Претендентът на Хиршер за големия трофей Шетил Йенсруд (Нор) завърши едва 23-и. Така разликата между двамата преди днешния слалом е вече 124 т. До края на сезона остават общо 5 старта.

Със спечелените вчера точки Хиршер си гарантира предсрочно купата в гигантския слалом. При дамите в Оре първа в слалома закономерно завърши световната и олимпийска шампионка Микаела Шифрин (САЩ). За нея това бе 14-и успех за СК и пети през сезона. Втора на цели 1,41 сек е Вероника Зузулова (Свк), а трета на 2,17 сек е Шарка Страхова (Чех). Тина Мазе (Слвн), която до четвъртък бе начело за СК остана едва 16-а. Така преди финалите в Марибел идната седмица Анна Фенингер (Ав) води с 1341 т., пред Мазе - 1311 и Микаела Шифрин - 900.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай