Рафа направи голям жест към Федерер

Това, че го изравних по титли не е водещо за мен, заяви Матадора

Рафа направи голям жест към Федерер | StandartNews.com

Рафаел Надал триумфира днес за 13-и път на "Ролан Гарос". След убедителната си победа на финала над Новак Джокович той трудно намираше думи да опише успеха си.

„Това беше много трудна година. Това, че съм тук и играх на "Ролан Гарос", означава много. Не мисля за броя на титлите, за това, че съм настигнал Федерер. Това не е важно. Важно е, че отново съм тук и отново спечелих. Тук съм прекарал най-щастливите моменти в своята кариера. Това винаги ме е зареждало с невероятно вдъхновение“, каза Матадора. - Това за мен е кортът, на който винаги съм искал да дам всичко от себе си и да спечеля, той значи много за мен. Намираме се в затруднено положение и това отнема малко от радостта, от щастието, което съпътства такъв успех. Но въпреки това – благодаря ви. Наистина се надявам, че след няколко месеца, когато се съберем отново – през май или юни, това ще бъде един празник на тениса, който отново ще ни позволи да се радваме на играта – вече при нормални условия“. Рафа поздрави своя съперник и неговия екип.

„Това бяха две чудесни седмици. Това, което продължаваш да правиш в тениса, е невероятно. Радвам се, че имам възможност да споделим заедно всички тези мачове помежду ни. Всеки път, когато се изправям срещу теб на корта, е голямо предизвикателство, но също е и привилегия да имаме това съперничество помежду си“, сподели още Надал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай