Раева: Не е имало натиск върху Цвети

Раева: Не е имало натиск върху Цвети | StandartNews.com

„Да се говори за натиск е абсолютно безумие". Това заяви председателят на Федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева пред Нова тв по повод твърденията, че Цветелина Стоянова е била принудена да напусне отбора.

„Това дете е израснало с нас. Най-нормалното нещо е да се опитаме да я убедим да продължи да работи", обясни тя.

„Отборът работи вече 8-ма година. За да се задържи един отбор толкова дълго, значи работи в условия, в които да се чувстват добре и да могат да издържат всичкото това натоварване", заяви Раева.

„Кой е този треньор, кое е това ръководство, които ще извадят два дни преди европейско първенство основен състезател в състава и ще включат резерва, която няма нито едно състезание?", попита тя.

Действията на Цветелина не са свързани със спорта и начина, по който е работила, изтъкна председателят на Федерацията по художествена гимнастика. Тя обаче не пожела да коментира дали момичето е имало и друг опит за самоубийство.

„След световната купа в София за първи път тя каза, че не иска да тренира повече. След Световната купа в Испания тя дойде при мен и каза, че не иска да тренира вече. Не е имало натиск, имало е разговори. Това стана в последната седмица. В момента, в който видяхме, че няма никакъв шанс и отказва да тренира, трябваше да подготвим документите на резервата", заяви Раева.

Вчера ръководството на Федерацията по художествена гимнастика и момичетата от ансамбъла излязоха с официална позиция по случая. Те помолиха да спрат спекулациите по адрес на Цветелина Стоянова. Вижте повече ТУК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай