Раева иска наказание за Митева

Раева иска наказание за Митева | StandartNews.com

София. Илиана Раева заяви, че лично ще настоява Силвия Митева да бъде наказа за уронване престижа на федерацията по художествена гимнастика.

Реакцията на президента на централата е предизвикана от интервю на грацията. "Наслушах се на много лъжи. Грозно е да се говори по този начин и недоумявам как е възможно да казва, че федерацията й пречи да работи като треньор и съдия. Беше направено и невъзможното да я изпратим на международни съдийски курсове. В Лондон не взе изпита и замина за Киев. Там получи последна категория. Разходите само за нея са 6000 лв. Дори Мария Петрова, трикратната ни световна шампионка, не е била лансирана по този начин. Дали ще се извини или не, за мен няма значение. Аз съм длъжна да защитя федерацията", избухна Раева.

Тя коментира и атаките на друга наша известна гимнастичка - Симона Пейчева, която заяви, че не е получила шанс да се пребори за място в националния отбор, връщайки се на килима след 5-годишно прекъсване. "За нея нарушихме регламента, за да участва директно в категория "Елит". Как си представяте на 32 години състезател на олимпиадата в Рио. Това нормално ли е?! Как в световен мащаб ще приемат България. Дайте да говорим някакви истински неща", обясни шефът на федерацията. Стана ясно също, че бюджетът на централата е 1 480 000 лева. "Той е увеличен с 500 000 лв. и намален с 400 000 лв. от реалния, който аз заявих пред спортния министър", обясни Раева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай