Раева горда! Грациите ни разбиха руската хегемония

Рискувахме много със съчетанията, но си струваше, каза тя

Раева горда! Грациите ни разбиха руската хегемония | StandartNews.com

Огромната си гордост от представянето на златните ни грации и олимпийския им триумф за България показа пред Нова тв председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева. Тя кометрита представянето на гимнастичките си, които буквално разбиха хегемонията на рускините, завоювайки първото място с безпрецедентен резултат.

„През целия сезон отборът ни беше най-силен, но все допускахме някаква грешка и златният медал ни се изплъзваше. На треньорката на ансамбъла казах, че ще го вземем, когато го заслужаваме”, коментира Раева.

По време на съчетанията тя обясни, че се изисква невероятна концентрация и контрол на ума и сетивата. „Това са млади момичета, млади жени. Възпитавали сме ги, учили сме ги, но те носят душички и е нормално да има силно вълнение. Затова толкова трудно преживявах всичко с всяка една, но най-вече с треньорите”, допълни легендата на българската художествена гимнастика.

Емоционално Раева обясни, че е отдала години, затова нищо не е било в състояние да я спре. „Моята мечта беше да видя България на върха. България има традиции в този спорт. Трябваше отново да покаже, че е най-силна и най-можеща”, сподели тя.

Страната ни се класира на първото място с безпрецедентна разлика от втория и третия. „Ние бяхме с най-сложните съчетания и рискувахме. Сега за първи път ще кажа, досега не съм си позволявала, ние рискувахме много, но рискът ни спечели”, категорична е Илиана Раева.

Тя не скри, че е много щастлива и посвети на всички българи този толкова дълго чакан и жадуван от поколения гимнастички медал. „Посвещавам го на всички българи с най-голямата си любов и сърце, с които мога да го дам”, каза Раева и добави: „Когато видиш знамето - знаеш каква радост си донесъл на всички българи в България и по света”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай