Радостин Василев: Спортът да стане приоритет на държавата

С новия министър на младежта и спорта се срещат Наско Сираков, Иво Ивков и Станимир Стоилов

Радостин Василев: Спортът да стане приоритет на държавата | StandartNews.com

Предстоящите тежки месеци за "Левски" са причината новият министър на младежта и спорта Радостин Василев да покани на среща представителите на "сините". Днес (23 декември) в кабинета му дойдоха мажоритарният собственик Наско Сираков, изпълнителният директор Иво Ивков и треньорът на мъжкия тим Станимир Стоилов. 

Тримата пристигнаха след представителите на ЦСКА, които по-рано обсъждаха с Василев строежа на нов стадион на мястото на "Българска армия" в Борисовата градина. 

"Поканих "Левски" във връзка с тежкото състояние на клуба. Запознат съм със становището на господин Ивков, че следват критични месеци. Понеже "Левски" и ЦСКА обединяват любовта на 80% от привържениците в България, знаково иска с вас да поговорим какво досега държавата е правила, не е правила, построила, непостроила, унищожила или създала. Оказва се, че твърде дълго време определени процеси са били потискани, създавали са се в системата на футбола и на спорта дефицити, които предизвикват голямо обществено неодобрение", заяви Василев в началото на срещата. 

Той подчерта, че ще работи спортът да стане приоритет на държавата в новото управление, а всички клубове да са равнопоставени.

"Тъй като ангажиментът на мен, като министър, и на правителството, което съвсем скоро застъпи, спортът да бъде държавна политика, поемам ангажимент, че ще направя всичко възможно за равнопоставеност между всички спортове, всички клубове. За да може държавата да приоритизира спорта, а не той да е последната ѝ грижа", категоричен е министърът. 

От началото на 2020 г. тимът от стадион "Георги Аспарухов" преживява криза, тъй като тогава се оттегли предишният основен спонсор - компания за спортни залози, собственост на Васил Божков. "Левски" се издържаше предимно с дарения от фенове, а след това постигна съгласие и с фирма, собственик на казина и игрални зали, която да инвестира в клуба. 

Преди време "сините" също заявиха намерение да обновят стадиона си, но по този казус засега няма развитие. Самото съоръжение не е в юрисдикцията на Министерството на младежта и спорта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай