Путин спира Челси за Суперлигата

Дългата ръка на президента стига и до футбола

Путин спира Челси за Суперлигата | StandartNews.com

Президентът на Русия Владимир Путин се оказа замесен в провала на проекта за европейска футболна Суперлига, твърди германското издание "Зюдойче Цайтунг".

Дългата ръка на Владимир Путин стига доста далеч. 

Путин е използвал влиянието си над собственика на Челси Роман Абрамович и го е принудил да се откаже от участие в турнира. Именно Челси беше първият от шестте английски отбора, които обявиха оттеглянето си от планираната надпревара.

В понеделник Абрамович е получил известие от Кремъл, че Русия е против Суперлигата, тъй като това не било в интересите на страната. На Роман Абрамович било припомнено, че "Газпром" е спонсор на Шампионската лига и трябва да остане такъв. В Санкт Петербург пък е насрочен финала на Шампионска лига през 2022 година, а през това лято там се очакват и мачове от европейското по футбол.

"Голямата световна политика изигра своята роля. Абрамович в никакъв случай не би желал да развали отношенията си с Путин", пише изданието. И отбелязва, че руският олигарх едва ли е променил мнението си само заради протестите на феновете, каквато роля те сами си приписаха

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай