Пуснаха пощенска марка за юбилея на Берое

Пуснаха пощенска марка за юбилея на Берое | StandartNews.com

Юбилейната марка е с номинал 0,65 лв , в тираж 5000 и нея е изобразен шампионския тим на старозагорци от 1986 г.
Пощенска марка „100 години Светът е Берое" бе пусната ден преди официалното честване на юбилея с футболната среща между беройци и сръбския гранд Партизан във вторник. Валидирането бе извършено от главния изпълнителен директор на „Български пощи" Деян Дънешки, зам.-кметът на Стара Загора Красимира Чахова и изпълнителният директор на Берое Илко Русев днес на градския стадион в Града на липите.

Филателното издание, което според ценителите съвсем скоро ще бъде библиографска рядкост, се състои от една пощенска марка с номинал 0,65 лв в тираж 5 000 броя, четири пощенски марки в блок-лист в тираж 1500 броя и специален пощенски печат. Автор на проекта е художникът Венцислав Йорданов, а на марката е изобразен шампионския отбор на Берое от 1986 г. Юбилейното филателно издание ще се продава от вторник в мрежата на „Български пощи".

Шефът на Берое Илко Русев благодари на „Български пощи" за пускането на юбилейната марка и популяризирането на празника на футболният клуб. Главният изпълнителен директор на „Деян Дънешки изрази задоволството си, че „Български пощи" добавя още една марка в колекцията на филателистите по темата „Спорт" – „Футболни годишнини".Той припомни, че подобни марки са издавани за годишнини на клубовете ЦСКА, Левски, Славия, Марек и Черно море.

Валидираната юбилейна марка ще заеме своето място и в музея на славата на Берое на градския стадион.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай