ПСЖ срази Барса, Тоти с рекорд след мача с Ман Сити

ПСЖ срази Барса, Тоти с рекорд след мача с Ман Сити | StandartNews.com

Пари Сен Жермен надигра Барселона с 3:2 в среща от Група "F" на Шампионската лига. Това е първата загуба на испанците от началото на сезона изобщо, а каталунците не бяха допускали и гол в мрежата си. Снощи обаче парижани триумфираха след точни истрели на Давид Луиш (10'), Марко Верати (26') и Блес Матюиди (54'), докато съперникът отговори само с голове на Лионел Меси (12') и Неймар (56').

Единсон Кавани замени контузения Златан Ибрахимович на върха на атаката на ПСЖ. Меси, Неймар и Педро Родригес пък бяха триото в нападението на каталунците. В дефанзивен план Хавиер Масчерано беше предпочетен пред Жерард Пике, а на вратата беше германецът Марк-Андре тер Стеген, който допусна грешка при втория гол на Верати и със сигурност ще отнесе много критики.

В другата среща от група "F" АПОЕЛ (Никозия) и Аякс завършиха при резултат 1:1 в Кипър. Така ПСЖ поведе в групата с 4 точки, докато "лос кулес" остават с 3 точки. След втори "хикс" холандците имат 2 пункта, а за Килиън Шеридън и компания това беше дебютна точка.

Шампионът на Англия Манчестър Сити не успя да надвие Рома като домакин на "Етихад Стейдиъм" и направи равенство 1:1, с което усложни положението си в група "Е" на Шампионската лига. Момчетата на Мануел Пелегрини бяха доста затруднени от гостите си и макар да имаха преднина от 1 гол още от самото начало на мача, допуснаха изравняване, а дори Рома изпусна доста положения за втори гол във вратата на Джо Харт.

Първото попадение в срещата бе дело на Серхио Агуеро от дузпа в 4-ата минута, но Франческо Тоти възстанови равенството в 24-ата. Голът на Тоти бе най-любопитното нещо в мача, след като наред с красивото му изпълнение то се превърна и в историческо постижение за легендарния футболист на Рома. С него Тоти стана най-възрастния играч с гол в Шампионската лига.

В другия мач от групата един от основните фаворити в турнира този сезон - Байерн (Мюнхен), направи голяма крачка към класирането си напред към преките елиминации, след като баварците спечелиха с 1:0 като гости на ЦСКА (Москва) и вече имат 6 точки в актива си. За руснаците пък това е второ поражение и едва ли ще имат сили да завършат на едно от първите две места.

Единственият гол в мача бе дело на Томас Мюлер от дузпа в 22-ата минута. Останаха съмнения обаче, че нарушението на Марио Фернандес срещу Марио Гьотце е било извън наказателното поле.

Челси застана начело на класирането в група "G" на Шампионската лига, след като лондончани надиграха като гости Спортинг Лисабон с 1:0 и така събраха 4 точки след първите два кръга. В другия мач от групата Шалке направи изненадващо 1:1 като домакин срещу аутсайдера Марибор и остана само с 2 точки.

Мачовете от група „Н" на Шампионската лига предложиха много любопитни моменти на зрителите. Голямата изненада се случи в Беларус, където местният БАТЕ (Борисов) записа нов исторически успех, след като победи именития испански тим на Атлетик (Билбао) с 2:1. 

В същата група пък Шахтьор (Донецк) изпусна по драматичен начин успех над португалския гранд Порто. Шахтьор водеше до 90-ата минута с 2:0, но два бързи гола на Джаксън Мартинес, попариха момчетата на Мирча Луческу. Срещата се игра на стадиона в град Лвов, тъй като ситуацията в Донецк продължава да бъде доста размирна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай