ПСЖ, Челси и Байерн оставиха всичко за реваншите в ШЛ

ПСЖ, Челси и Байерн оставиха всичко за реваншите в ШЛ | StandartNews.com

Постна вечер в Шампионската лига представиха участниците в първите осминафинали на надпреварата. На "Парк де Пренс" Пари Сен Жермен и Челси завършиха 1:1, а в Лвов Шахтьор Донецк и Байерн Мюнхен направиха 0:0.

В Париж Челси изигра тактически мач и постигна добър резултат преди реванша на "Стамфорд Бридж" на 11 март. Резултатът откри Бранислав Иванович в 36-ата минута. Голът бе изработен изцяло от "синята" защита, след като Джон Тери центрира в наказателното поле на домакините, там Гари Кейхил отклони с пета, за да може Иванович да засече в мрежата.

Едисон Кавани с глава в 54-ата минута възстанови статуквото.

Отличен мач за гостите направи вратарят Тибо Куртоа, който бе с основна заслуга за добрия резултат за своя тим. Голямата звезда на домакините Златан Ибрахимович на няколко пъти не успя да се справи със съпротивата на противниковия страж. 

В Украйна Шахтьор не успя да направи нито една опасна атака срещу Байерн, но въпреки това стигна до хикса. Домакините имаха възможността да играят почти половин час с човек повече на терена, след като Чаби Алонсо напусна играта преждевременно в 65-ата минута за втори жълт картон.

Реваншът е на 11 март на "Алианц Арена".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай