ПСЖ се събуди! Фейенорд лети в Шампионска лига /РЕЗУЛТАТИ/

Убедителни победи на французите и нидерландците в турнира

ПСЖ се събуди! Фейенорд лети в Шампионска лига /РЕЗУЛТАТИ/ | StandartNews.com

Френският шампион ПСЖ очевидно намира новата формула на успеха, след като в отбора вече ги няма Лео Меси и Неймар. При това с убедителна победа във важен мач от Шампионска лига и то след неочаквания удар от Нюкясъл в миналия кръг.

ПСЖ победи с 3:0 Милан в мач от група "F" на Шампионска лига, игран на стадион "Парк де Пренс".

В основата на успеха беше новото атомно трио на френските богаташи, предвождано от голямата звезда Килиан Мбапе.

Именно той откри резултата през първото полувреме, а след почивката блеснаха Усман Дембеле и Рандал Коло Муани, които през лятото смениха Неймар и Лионел Меси.

Първият беше близо до гола, но Майк Менян изби и доскорошния нападател на Айнтрахт Франкфурт при добавка не сбърка. Крайния резултат оформи Кангин Лий в 89-ата минута.

В класирането ПСЖ отново излезе лидер с 6 точки, а Борусия Дортмунд и Нюкасъл имат по 4 т., след като германците се наложиха с 1:0 в Англия. Милан остава на дъното с 2 пункта и без отбелязан гол след първите три кръга.

След две седмици ПСЖ отива на "Сан Сиро" и това най-вероятно ще е последна възможност на "росонерите" да запазят шансове за класиране на 1/8-финалите. 

Фейенорд се доближи до най-голямата си победа в Шампионската лига в историята, като разби 3:1 Лацио у дома. Пред препълнения „Де Кайп“ тима от Ротердам напълно надигра римляните и можеше да спечели с по-голям резултат. Два гола вкара Сантяго Хименес, един добави Зеруки.

Това е най-голямата победа на Фейенорд в турнира откакто ротердамци спечелиха с 3:0 срещу Олимпик Марсилия през 1999 г.

С този успех Фейенорд излезе начело в група Е. Ротердамци имат 6 точки, докато Лацио остана с 4. Атлетико Мадрид пък завърши наравно 2:2 при гостуването си в Глазгоу на Селтик и е на втората позиция с 5 точки.

РЕЗУЛТАТИ - Лайбциг - Цървена  звезда 3:1 , Йънг Бойс - Манчестър Сити 1:3, Антверпен - Порто 1:4.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай