ПСЖ прибра една от най-големите звезди на Барселона

Развълнуван съм да се присъединя към Пари Сен Жермен , каза той

ПСЖ прибра една от най-големите звезди на Барселона | StandartNews.com

Френският нападател на Барселона Усман Дембеле официално става част от Пари Сен Жермен с петгодишен договор, обявиха двата клуба.

Испанският гранд потвърди, че е постигнал споразумение с френския тим за трансфера на 26-годишния Дембеле на стойност 50,4 милиона евро, пише агенция Ройтерс.

Преди година футболистът удължи контракта си с Барселона до юни 2024-а. За шест сезона с екипа на каталунците Усман Дембеле спечели три титли в Ла Лига и две Купи на страната.

"Развълнуван съм да се присъединя към Пари Сен Жермен и нямам търпение да играя за новия ми отбор. Надявам се да продължа да се развивам тук", заяви Дембеле пред клубния сайт на парижани.

Французинът започна състезателната си кариера в Рен, където дебютира през сезон 2015/2016 преди да се насочи към германския Борусия Дортмунд.

Той подписа с Барселона за 105 милиона евро плюс бонуси за пет сезона през 2017 година и реализира 40 гола и 43 асистенции за 185 мача за тима.

"Щастливи сме да приветстваме Усман Дембеле в Пари Сен Жермен, където то ще бъде важен играч за тима. Горди сме да привлечем още един световен шампион с Франция в отбора, влизайки в страхотна ера за нашия клуб", каза президентът на френския клуб Насер Ал-Хелаифи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай