Проучване показва най-популярните автомобили във видео игрите

Високите скорости и емблематичните модели коли – това са все свързващите звена между автомобилната индустрия и електронните спортове

Проучване показва най-популярните автомобили във видео игрите | StandartNews.com

Знаете ли кое е общото между автомобилите, видео игрите и спортните букмейкъри? Веднага ще ви кажем! Истината е, че в спортния букмейкър можете да видите не малко готини и бързи коли и то не къде да е, а там където залозите срещат видео игрите. Нека перифразираме малко по-ясно това, което имаме на предвид, с конкретен пример. В онлайн секцията с bwin спортове официално можете и да залагате, и да се наслаждавате на уникални коли, ако изберете да прогнозирате крайния изход от събитие на редица видео игри с тази тематика.

Според експертите, автомобилният сектор е в начален стадий от стратегията си да печели именно през eSports сектора. Рекламата на конкретни модели в него би била повече успешна. Да не говорим, че международните събития по eSports започват да постигат главозамайващи рекорди от гледна точка на космическите суми инвестиции и приходи, които регистрират.

Няма никакво съмнение, че във видео игрите ще срещаме все повече и все по-често едни от най-новите, но и най-впечатляващите автомобили в индустрията. Кои обаче са фаворитите на този етап? След направено проучване от Uswitch – английска компания, която се занимава с пазарни анализи и сравнителни доклади – най-често срещаните коли във видео игрите на този етап са следните:

  • Ford Crown Victoria Mk2. Според класацията на великобританската фирма този модел на Ford се появява точно 635 пъти във видео игрите. Седанът, между другото, в реалния живот често се използва за нуждите на полицията, а в някои страни е основен в таксиметровата сфера.
  • Ford Mustang Mk1. Второто място отново се полага на Ford. Техният „мустанг“ се появява съвсем не в една игра и обикновено ролята му е доста отличителна. Интересно е и, че Ford Mustang Mk1 с доста малка разлика от първото място, показвайки се цели 545 пъти.  
  • Nissan Skyline Mk10. Третото място в тази класация се печели с цели 440 появи в сферата на видео игрите. Тук любопитно е, че разработчиците почти винаги презентират модела в син цвят. Тази спортна кола получава своите минутки на слава в редица заглавия, в това число и Forza и Need for Speed, както и в Gran Turismo 6 от 2013-та с цели 15 появи.
  • Toyota Supra Mk4. Това японско автомобилно чудо се появява цели 386 пъти в индустрията за видео игри. Най-често колата е сребриста, а според анализаторите най-запомнящата й се компютърна презентация е в Drift Spirits.
  • Mazda RX-7 Mk3 последният в списъка и по брой появи, но не и по важност. Според създателите на класацията общо 383 са пътите, в които виждаме този модел във видео игри. Между другото, това е и една от най-популярните коли в Gran Turismo.

Високите скорости, емблематичните модели коли, тръпката и адреналина – това са все свързващите звена между автомобилната индустрия, електронните спортове и залаганията. Партньорството, създадено между тези сектора, определено предлага на аудиторията впечатляващ краен продукт. И тъй като eSports сферата е сякаш в своя първичен етап на пробив в спортния свят, със сигурност ще видим много повече и за в бъдеще от това неофициално, но толкова интригуващо тройно партньорство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай