Сряда,

Проучване показва най-популярните автомобили във видео игрите

От: Стандарт -
Проучване показва най-популярните автомобили във видео игрите
A
A
A

Знаете ли кое е общото между автомобилите, видео игрите и спортните букмейкъри? Веднага ще ви кажем! Истината е, че в спортния букмейкър можете да видите не малко готини и бързи коли и то не къде да е, а там където залозите срещат видео игрите. Нека перифразираме малко по-ясно това, което имаме на предвид, с конкретен пример. В онлайн секцията с bwin спортове официално можете и да залагате, и да се наслаждавате на уникални коли, ако изберете да прогнозирате крайния изход от събитие на редица видео игри с тази тематика.

Според експертите, автомобилният сектор е в начален стадий от стратегията си да печели именно през eSports сектора. Рекламата на конкретни модели в него би била повече успешна. Да не говорим, че международните събития по eSports започват да постигат главозамайващи рекорди от гледна точка на космическите суми инвестиции и приходи, които регистрират.

Няма никакво съмнение, че във видео игрите ще срещаме все повече и все по-често едни от най-новите, но и най-впечатляващите автомобили в индустрията. Кои обаче са фаворитите на този етап? След направено проучване от Uswitch – английска компания, която се занимава с пазарни анализи и сравнителни доклади – най-често срещаните коли във видео игрите на този етап са следните:

  • Ford Crown Victoria Mk2. Според класацията на великобританската фирма този модел на Ford се появява точно 635 пъти във видео игрите. Седанът, между другото, в реалния живот често се използва за нуждите на полицията, а в някои страни е основен в таксиметровата сфера.
  • Ford Mustang Mk1. Второто място отново се полага на Ford. Техният „мустанг“ се появява съвсем не в една игра и обикновено ролята му е доста отличителна. Интересно е и, че Ford Mustang Mk1 с доста малка разлика от първото място, показвайки се цели 545 пъти.  
  • Nissan Skyline Mk10. Третото място в тази класация се печели с цели 440 появи в сферата на видео игрите. Тук любопитно е, че разработчиците почти винаги презентират модела в син цвят. Тази спортна кола получава своите минутки на слава в редица заглавия, в това число и Forza и Need for Speed, както и в Gran Turismo 6 от 2013-та с цели 15 появи.
  • Toyota Supra Mk4. Това японско автомобилно чудо се появява цели 386 пъти в индустрията за видео игри. Най-често колата е сребриста, а според анализаторите най-запомнящата й се компютърна презентация е в Drift Spirits.
  • Mazda RX-7 Mk3 последният в списъка и по брой появи, но не и по важност. Според създателите на класацията общо 383 са пътите, в които виждаме този модел във видео игри. Между другото, това е и една от най-популярните коли в Gran Turismo.

Високите скорости, емблематичните модели коли, тръпката и адреналина – това са все свързващите звена между автомобилната индустрия, електронните спортове и залаганията. Партньорството, създадено между тези сектора, определено предлага на аудиторията впечатляващ краен продукт. И тъй като eSports сферата е сякаш в своя първичен етап на пробив в спортния свят, със сигурност ще видим много повече и за в бъдеще от това неофициално, но толкова интригуващо тройно партньорство.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички