Просто е! Цесекарите искат титла, а не търговия

Може ли от една декларация Ганчев да си тръгне?

Просто е! Цесекарите искат титла, а не търговия | StandartNews.com

Футболната ни общественост бе изненадана от новината, че Гриша Ганчев се оттегля от издръжката на ПФК ЦСКА.

Поводът - една гневна декларация на фракция от армейската публика. Която в резюме му написа, че ЦСКА е създаден да печели титли, а не да е сергия на пазара.

Ние не сме забелязали Гриша Ганчев да е толкова нежна душа, за да се обиди от една декларация. Снощи доста хора си мислеха, че това е просто една емоция, но тя се оказа чистата истина. Преди малко Пламен Марков обяви официално - Ганчев напуска клуба!

Първо. Всеки средно интелигентен човек веднага ще си каже, че това е дълго подготвян план, за който е чакан формален повод, за да бъде активиран.

Второ. За 6 години на "Армията" Ганчев и сие не можаха да разберат, че наблизо са жълтите павета на бул. Руски, а не моста Вароша в Ловеч. Което иска съвсевм друг начин на мислене, финансово управление и действия.

Трето. Зад ЦСКА стои половин България. Абсурдно е да въртиш "копи пейст" трансферната политика на Литекс и да не очакваш реакция! Това г-н Ганчев като опитен футболен човек няма как да не го знае. Но го пренебрегна!

Четвърто. ЦСКА не е ставал шампион от 2008 година. Сега отборът изглеждаше наистина готов да се бори с Лудогорец до края. Страхотен удар срещу феновете е точно в този момент да продадеш най-добрия си футболист, за каквато и сделка да става въпрос.

Пето. Нали все говорим за бизнес. Няма по-голям бизнес във футбола от това да влезеш в Шампионската лига. Но преди това трябва да станеш шампион.

А няма как да бъдеш шампион с поредица от покупко- продажби. Те носят някакви пари в момента, но изпускаш голямото. И това ли трябва да обясняваме на хора, които са от 30 години във футбола?  

"До лятото клубът ще функционира със същия екип, който е в момента. Никой няма да си тръгне преди края на сезона. Имаме този ангажимент от г-н Гриша Ганчев".

"Собствениците гарантират финансовата стабилност, няма да има финансови сътресения. Заплатите ще се получават в целия клуб. Това е важно. Утре ще се видя с отбора, за да кажа всичко на отбора. На този етап не съм си и помислял да си тръгна по-рано".

Това каза Пламен Марков на пресконференцията преди час.

Има оферти за много играчи, разгледани са от собствениците, за да не се стигне до трансфер, не са били подходящи", заяви Марков

Сега се твърди, че на всеки желаещ акциите на клуба ще бъдат дадени на безценица.

Много е възможно в един момент ЦСКА да влезе в същата спирала на трудностите, каквато е в Левски. 

Марков също спомена, че има притеснително голям интерес към акциите на клуба, което е смущаващо. Да, така е.

Очевидно е, че Гриша Ганчев отдавна е имал някакви планове. Но той не желаеше да чуе - цесекарите искат титла, а не търговия!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай