Простихме се с големия Георги Димитров /СНИМКИ/

Стотици футболни личности, близки и приятели го изпратиха в последния му път

Простихме се с големия Георги Димитров /СНИМКИ/ | StandartNews.com

Стотици футболни личности, близки и приятели изпратиха в последния му път бившият капитан на националния отбор и ЦСКА - Георги Димитров - Джеки. Той почина в неделя на 62-годишна възраст.

България загуби един от най-големите играчи в цялата си футболна история.

Поклонението бе на Националния стадион "Васил Левски".

С екипа на "червените" той е петкратен шампион на България и играе на два полуфинала в европейските турнири. Димитров има 77 мача за националния отбор като в 56 от тях носи капитанската лента.

"Живота е направен всеки да си отива според годините. Голям човек, голям футболист. Жоро не обичаше да му казвам Джеки. Бил съм му кум, а кум се става, когато имаш доверие. Чувахме се когато бе на лечения във Франция.

Видяхме се преди да отиде в другата болница. Трагедия. Бог да го прости. Един голям, голям, голям футболист и човек. Никога не се е възгордял. Държа се нормално, човешки с всички. Просто един прекрасен човек и футболист. Светла му памет", каза Валентин Михов.

„Все си мислех, че ще прескочи. Беше силен характер. Голям човек, голям спортист и приятел. Загубихме го. Просто съжалявам. Вече четвърти ден само в главата ми се въртят спомени какво сме правили. Бяхме заедно непрекъснато. Много е тежко. Загуба за ЦСКА, за българския футбол. Светла му памет“, заяви Джони Велинов.

"Първо Бог да го прости. Който симпатизира на футбола всички знаят за Георги. Знаем всички, че и игра във Франция успешно. Лично неговия президент го е карал със самолета, когато националния отбор играеше.

Грамадно и огромно уважение към Жоро. Жалкото е, че последните години знаеше, че имаше отклонения, не си обръщаше сериозно внимание за това, което го притесняваше. Животът е кратък.

Той е оставил дълбоки следи в нашия футбол, а и не само. Капитан, голям футболист и за националния отбор и за ЦСКА и за другите клубни отбори. Само хубавите спомени ще останат. Дай боже да изчезнат негативните приказки. Нека почива в мир и нека се сещаме често за него", каза Димитър Пенев.

"Помагаше на нас младите и ни даваше съвети", каза и Емил Костадинов

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай