Продължава съдебната битка Неймар - Барса

Бразилецът обжалва решението на магистратите

Продължава съдебната битка Неймар - Барса | StandartNews.com

Бразилската звезда на Пари Сен Жермен Неймар чрез своите адвокати ще обжалва пред Висшия съд на Каталуня решението, което беше взето на първа инстанция.

Припомняме, че съдът в Барселона отхвърли искането на Неймар и отсъди в полза на „блаугранас“ в съдебния спор между двете страни. Бразилецът заведе дело срещу бившия си клуб заради неизплащане на пълния размер на премията, която беше включена в договора му при неговото подновяване през 2016 година, 13 месеца преди ПСЖ да активира откупната клауза в контракта на Неймар, която бе в размер на 222 милиона евро.

Барселона се беше договорил с играча за бонус „лоялност“ при подписване на новия договор в размер на 64,4 милиона евро, от които Барселона осъществи само първото плащане, което бе в размер на 20 750 000 евро и трябваше да доплати останалите 43 650 000 евро.

От клуба взеха решение да не плащат остатъка на Неймар преди юли 2017 година.

Барселона депозира парите в нотариус в очакване на това, което Неймар ще направи.

На 3 август трансферът му в Пари Сен Жермен стана официално факт, а Барселона така и не осъществи плащането на въпросната сума.

Неймар заведе дело срещу Барселона с иск въпросните 43 650 000 евро от бонуса „лоялност“ да му бъдат изплатени.

В защитата си от Барселона изразиха становището, че бонусът трябва да бъде разпределен пропорционално на 13 месеца, в които Неймар е останал на „Камп Ноу“ след последното подновяване на своя договор. Съдът прие аргументите на каталунския клуб и отсъди в негова полза. И това се равнява на почти 14 милиона евро (по-конкретно 13 953 322 евро). Тъй като Барселона вече е извършил плащане в размер на 20 750 000 евро, нападателят трябва да върне разликата на клуба.

Следователно размерът на присъдата се оценява от съдията на 6 796 668 евро, които Неймар трябва да върне на Барселона.

Неймар не е съгласен с това решение на съдия и чрез своите адвокати ще обжалва решението пред Върховния съд на Каталуня, пише Novsport.com.

Основният аргумент на адвокатите на бразилеца е, че в договора никъде не пише, че бонусът „лоялност“ зависи от оставането на играча в клуба през петте години от контракта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай