Пробив! София възстановява училищните първенства

В най-популарните спортове

Пробив! София възстановява училищните първенства | StandartNews.com

София продължава да възстановява училищните градски надпревари и първенства, чрез събитията в програмата на Фондация „София – европейска столица на спорта“. Турнирът „Тенис на маса фест“ събра в голямата спортна зала на училище „Свети Георги“ близо 300 младежи и девойки от V до ХII клас. Състезанията се организират в сътрудничество с Регионалното управление на образованието София-град.

„Благодаря на Столична община и на “София – европейска столица на спорта“ за партньорството и постоянството, с които инициирахме и развиваме този истински празник за младежите на града. Тенисът на маса е сред най-обичаните от децата спортове и съм щастлив, че вече девет години осъществяваме това градско първенство, което привлича все повече и повече участници,“ заяви в приветствието си към присъстващите президентът на Българската федерация по тенис на маса Стефан Китов.

Участниците бяха поздравени и от зам.-председателя на Фондация „София – европейска столица на спорта“ Анатоли Илиев. „Възстановяването и популяризирането на градските първенства е сред приоритетите в спорта на Столична община. Вече девет години с постоянство и отдаденост организираме този шампионат, в който освен излъчване на столичните призьорите, участниците се докосват опита и класата на най-добрите в този спорт. През тази година София е Световна столица на спорта и във връзка с това организираме над 100 подобни събития за да има повече възможности за спорт и активен живот на жителите и гостите на града,“ каза още Илиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай