Принцът на викингите спечели слалома в Мадона

Малшанс остави Алберт Попов извън първите 30

Принцът на викингите спечели слалома в Мадона | StandartNews.com

Норвежецът Хенрик Кристоферсен спечели нощния слалом от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Мадона ди Кампильо (Италия). Кристоферсен, който е носител на малкия кристален глобус в дисциплината за миналия сезон, записа общо време от 1:35.35 минута. Той бе едва 12-и след първия манш с 48.59 секунди, но направи страхотно второ спускане и даде трето време от 46.76 секунди, за да стигне до крайния успех. За Кристоферсен това е първи успех за сезона, трети в Мадона ди Кампильо след 2015 и 2016 година и общо 22-и в кариерата му за Световната купа. Той вече има 64 подиума, от които 41 са в слалома.

"Последните три седмици бяха доста тежки за мен. Много съм развълнуван. Не започнах сезона по най-добрия начин, след това обаче започнах да внимавам малко повече в карането си. Тази победа е може би една от най-важните в моята кариера", каза Кристоферсен след състезанието.

Втори на 33 стотни остана лидерът след първия манш Себастиан Фос-Солевааг (Норвегия). Трети се нареди Алекс Винацер (Италия) на 34 стотни след победителя. Французинът Алекси Пентюро раздели шестото място на 54 стотни с Линус Щрасер (Германия) и Жан-Баптист Гранж (Франция) .

Асът ни Алберт Попов стартира с №36 и със силно каране слезе 28-и. Впоследствие обаче бе изместен на 31-а позиция, като 3 стотни го лишиха от място във втория манш и сигурни първи точки за сезона. 

Водачът в генералното класиране за Световната купа Алекси Пентюро запази първата си позиция. Той има 440 от началото на сезона. Втори с 375 точки е норвежецът Александър Аамод Килде (Норвегия), а тройката допълва швейцарецът Марко Одермат с 340 точки.

В класиране за малката световна купа в слалома води Кристоферсен със 140 точки, пред Мануел Фелер (Австрия) със 130 точки и Рамон Ценхойзерн (Швейцария) със 120 точки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай