Престолонаследникът на Саудитска Арабия купи отбор от Висшата лига

Новият собственик на Нюкасъл по-богат от босовете на Манчестър Сити и ПСЖ

Престолонаследникът на Саудитска Арабия купи отбор от Висшата лига | StandartNews.com

Престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман е новият собственик на клуба от Висшата лига на Англия Нюкасъл.

Дългоочакваната сделка по продажбата на "свраките" вече е завършена. Досегашният собственик на клуба Майк Ашли го е продал за 300 милиона паунда на инвестиционен фонд, зад който стои принц Мохамед бин Салман, твърдят английски медии.  Сделката се проточи повече от година и половина заради затруднения от различен характер. Вчера стана ясно, че кандидат-купувачите от Саудитска Арабия са получили „зелена светлина“ за финализирането на покупката, след като са разрешили спора си с кaтарската телевизия beIN Sports, която предяви искове към саудитската страна заради нелегално предаване на мачове в последните 4,5 години. 

Според оценки на английските медии “свраките“, които в момента заемат незавидното предпоследно масто в класирането във Висшата лига, ще има най-богатият собственик в света на футбола. Състоянието на принц Мохамед бин Салман се оценява на 320 милиарда паунда, което е над 10 пъти по-голямо от това на собственика на Манчестър Сити шейх Мансур (21 милиарда) и със сто милиарда повече от това на собствениците на Пари Сен Жермен (220 млрд).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай