Премиерът на Виктория отхвърли исканията на Джокович

Сърбинът настояваше за облекчаване на ковид протокола за участниците в Откритото първенство на Австралия

Премиерът на Виктория отхвърли исканията на Джокович | StandartNews.com

Премиерът на щата Виктория Даниел Андрюс отхвърли изключенията от карантинните мерки за играчите на  Откритото първенство на Австралия по тенис след списък с предложения на световния номер 1 Новак Джокович.

Предвид факта, че 72 тенисисти са под карантина за две седмици в хотел след положителни проби на чартърите за Мелбърн, Ноле поиска по-добра храна, повече фитнес оборудване в стаите и потенциално намаляване на периода за самоизолация. Въпреки това, Андрюс бе категоричен, казвайки, че няма да има „специално отношение“ за най-добрите в тениса.

„Хората са свободни да правят списъци с искания. Но отговорът остава отрицателен. Знам, че възникна негодувание относно правилата, но те остават същите и за топ играчите. Те бяха поставени преди тенисистите да пристигнат тук – това бе условието. Няма специално отношение. Вирусът не ни третира специално, така че няма и ние да го сторим. Това, че някои не са били осведомени за мерките, за мен не граничи с истината. Някои от играчите вече го заявиха с постове в социалните мрежи“, сподели той. 

Исканията на Джокович не бяха удовлетворени в Австралия, където случаите на заразата са малко, но хиляди граждани не могат да пътуват между отделните градове или да се виждат с членове на семейството заради пандемията. „Жителите на Виктория преминаха през дълъг локдаун, десетки хиляди хора се подложиха на карантина след контакти със заразени. За жителите периодът е достатъчно тежък, за да има специално отношение и изключение за когото и да е", каза главният здравен инспектор на Виктория Брет Сътън, цитиран от БНР.

Появиха се призиви за отмяна на Откритото първенство на Австралия по тенис след последните положителни случаи. „Време е да бъдем егоисти, да поставим Виктория на първо място. Отменете Аустрелиън Оупън. Не си струва риска“, каза водещият на радио 3AW Нийл Мичъл. 

Но турнирният директор в Мелбърн Крейг Тайли увери, че надпреварата от Големия шлем ще се проведе. „Планираме началото за 8 февруари. Имаме време до тогава и очакваме да приветстваме фенове на Аустрелиън Оупън. Винаги сме знаели, че има значителни рискове. С тази пандемия никой не може да бъде сигурен какво ще случи“, заяви той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай