Неделя,

Предложили първо Тотнъм на Абрамович

От: Пламен Вълков -
Предложили първо Тотнъм на Абрамович
A
A
A

Руският милиардер Роман Абрамович отказал да стане съсобственик на Тотнъм преди закупуването на Челси. Руският бизнесмен е имал предложение да придобие "шпорите". Той е собственик на друг лондонски клуб - Челси от доста време насам. Както каза бившият директор на "сините" Марк Тейлър в интервю за The Athletic.
"Важният момент беше, когато Кен се срещна с Роман и той беше напълно ясен, че иска да има контрол. Предишния ден се беше срещнал с Даниел Леви, който се опитал да му продаде 29.9 процента от Тотнъм, но той не искаше подобен дял", обясни Тейлър.
"Челси търсеше инвеститори от 18 месеца и имаше много срещи с хора, които ни загубиха времето, а Роман изглеждаше сериозен. Никой реално не го познаваше. Неговите адвокати донесоха брой на американското списание "Форбс", където мисля, че той беше 15-ти по богатство, а това беше добра отправна точка", разказа още бившият ръководител на "Стамфорд Бридж".
"Една от причините Роман да хареса Челси беше, че клубът беше в добро състояние. Имаше относително нова база, което беше много важно за него. Абрамович беше много притеснителен и изглеждаше много приятен човек", допълни Тейлър.
"Сключихме сделката във вторник вечерта, около 9,30 часа. Тогава беше прекалено късно да се прехвърлят парите. Роман ги изплати на следващия ден. В банката се притесниха, след като получиха 60 милиона лири превод в личната ми сметка".
"След това се обадих на Кен Бейтс с думите: "Обаждам се само да ти кажа довиждане", а той отговори: "Какво имаш предвид?" Казах му: "Получих 60 милиона в сметката и съм в такси към летището". Той не го прие за много смешно в началото", разказа още той за случилото се преди 17 години.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички