Предлагат Камата за посланик на ЮНЕСКО

Предлагат Камата за посланик на ЮНЕСКО | StandartNews.com

Показаха екипите за юбилея на Христо Стоичков

Поредно признание ще получи легендата на българския футбол Христо Стоичков. Следващата седмица в София генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова ще номинира Камата за посланик на добра воля към организацията в категорията "Шампион за мир", съобщи БНТ. Това ще стане точно около юбилейния мач на Ицо на 20 май на ст. "Васил Левски". Това стана ясно след годишната среща на посланиците на добра воля на ЮНЕСКО в Париж.

Борбата срещу тероризма, опазването на културното наследство и последиците от бежанската криза бяха сред основните теми на срещата. Ирина Бокова нарече посланиците "визионери на бъдещето". Сред известните имена, които взеха участие бяха световните звезди Клаудия Кардинале и Жан Мишел Жар, Чико от "Джипси Кингс", професорът по икономика от Женевския университет Пиер Берже и др.

В същото време организаторите на събитието "50 години номер 8" представиха официалните екипи, с които футболните легенди ще излязат на 20 май. Фланелките са с емблемата на испанската спортна марка Joma и са в червено и бяло. Екипите са ексклузивна, лимитирана серия, произведена специално и единствено за юбилея на Камата. Те могат да бъдат намерени в онлайн магазина на Joma на www.joma.bg, както и в деня на събитието на територията на стадиона.

Бижу за 85 бона ще вози Марадона в София

Диего Армандо Марадона е изискал да му бъде осигурен луксозен автомобил по време на престоя му в България за юбилея на Стоичков. Божият ръка и останалите звезди се очаква да пристигнат у нас на 19 май. Камата обаче е взел мерки да държи далеч досадниците от гостите си и малцина ще могат да се докоснат до тях на летището. Огромен звяр ще чака Дон Диего пред ВИП-а - "Инфинити QX70" от 2014 г. с 5.0 литров V8 двигател и 390 к.с. Легендата на футбола ще се вози из улиците на столицата ни със джипа за 85 000 лв. Подобни автомобили ще бъдат осигурени и за другите звезди, които ще кацнат на родна земя за 50-годишния юбилей на Христо Стоичков. Колите са оборудвани с всички екстри. Като няколко системи се грижат и за въздуха в купето. Като специална инсталация отстранява почти всички алергени идващия от външния въздух. Infiniti ще бъде официалният превозвач на събитието с цялата си гама от модели - SUV QX70, лимузините Q50 и Q70 и новият компактен кросоувър Infiniti Q30.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай