Повратна точка в тениса. Свързана е с Гришо

Случи се нещо невиждано в световния Топ 10

Повратна точка в тениса. Свързана е с Гришо | StandartNews.com

Повратна точка в тениса. В световния Топ 10 вече няма нито една звезда, която да изпълнява бекхенд с една ръка. Загубата на Григор Димитров от Алекс Де Минор (Австралия) с 4:6, 3:6 на полуфиналите в Ротердам гарантира исторически момент в тениса, съобщи БЛИЦ Спорт.

Успехът на Де Минор и класирането на Тейлър Фритц за финала на турнира в Делрей Бийч означават изпадането на Стефанос Циципас от Топ 10 на световната ранглиста на АТР за първи път от пет години.

В резултат на това в челната десетка на класацията на професионалистите от утре няма да има нито един тенисист, който изпълнява бекхенд с една ръка. Такова нещо не се е случвало никога до момента в историята на АТР.

Григор Димитров можеше да бъде единственият тенисист с бекхенд с една ръка в световния Топ 10, но за целта 32-годишният българин трябваше вчера да победи Алекс Де Минор.

Бекхендът с една ръка за мнозина е любим удар, а за други това е едно от най-атрактивните изпълнения в тениса. Все по-малко са обаче тенисистите, които могат да зарадват феновете с подобна красота.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Йокин
преди 2 месеца

При толкова хвалби,трябваше,да е най-малко,номер5,в ранглистата.

Откажи
Васил
преди 2 месеца

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

Откажи
Хаяско
преди 2 месеца

Когато ти зарастне задника, пак опитай...Осрал си всички форуми, не ти омръзва, боклук!

Откажи