Последният жребий в Шампионската лига

Последният жребий в Шампионската лига | StandartNews.com

Последен! Такъв е жребият за полуфиналите в Шампионската лига, който може да гледате днес, пряко по bTV Action от 14:00 ч.

Сезонът се изтърколи почти на един дъх и вече е време нещата да станат сериозни. Място сред четирите най-добри европейски клубни отбора си извоюваха с пот, сълзи и... драматизъм. Четвъртфиналите ни върнаха във времената на онзи романтичен футбол, когато определението "гранд" не играеше роля. За това в урната днес ще присъстват имената, както на добре познати големи тимове със статут на фаворити, така и на отбори, превърнали се в герои за вечер.

В Нион днес представители ще имат "Реал" Мадрид, "Байерн" Мюнхен, "Ливърпул" и "Рома".

"Реал" бе на път да отпадне сензационно, след като пропиля натрупания аванс от 3 гола в първия мач срещу "Ювентус". И точно когато целият футболен свят се бе настроил за продължения, съдията даде дузпа за настоящия носител на трофея, а Роналдо не сбърка. Така испанският гранд си осигури място сред най-добрите 4 за 8-ми пореден път.

"Байерн" Мюнхен е в тази фаза за 19-и път. Този път те минаха някак тихомълком, но ефективно през "Севиля". Сега баварците на Юп Хайнкес се надяват, че ще избегнат "Реал", защото през 2014, 2015 и 2016 г. именно испански тимове спираха похода на тима към титлата.

"Рома" изглежда като най-желания съперник, но само за хора, които не са гледали мача на "вълците" срещу "Барселона". Не всеки тим има сили да обърне резултата срещу Меси и компания и да се класира на полуфинал в Шампионска лига след цели 34 години прекъсване. Едва ли някои от отборите иска да бъде гост на врящия казан "Олимпико", дори и с преднината на "Барса".

"Ливърпул" - клубът, печелил 5 пъти трофея от надпреварата, се завръща на полуфиналите след 10 години пауза. Юрген Клоп успя да направи своята магия на 2 пъти срещу "Манчестър Сити" и победи с 3:0 и 2:1 в реванша, необезпокояван от космическия бюджет на съперника си. Сега е време за нова жертва.

Първите мачове от полуфиналите ще се изиграят на 24 и 25 април, а реваншите - на 1 и 2 май. Тях ще може да гледате пряко в каналите на bTV Media Group.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай