Пореден трансфер на "Герена"

Играчът ще бъде продаден след края на кампанията

Пореден трансфер на "Герена" | StandartNews.com

Централният защитник на Левски Хосе Кордоба ще изиграе последните си мачове за клуба тази пролет. 22-годишният национал на Панама ще бъде продаден след края на кампанията, пише "Тема Спорт".

За това вече има договорка между него и ръководството на клуба. В момента Кордоба е най-конвертируемият играч на сините. За него шефовете държат да получат над 3 милиона евро. През зимата към бранителя имаше сериозен интерес. Но в крайна сметка остана на „Георги Аспарухов“.

Причината е, че ръководството взе решение да се раздели с друг ас – бразилеца Велтон. Фланговият нападател бе продаден на японския Гамба Осака. А мажоритарният собственик Наско Сираков бе обявил, че клубът ще сключи сделка само за един от двамата, за да не бъде сериозно отслабен съставът.

Преди старта на пролетния дял на кампанията сините трансферираха още Роналдо (б.а. – в руския Ростов), Дарлан (б.а. – в китайския Ухан Три Таунс), както и Жереми Петрис (б.а. – в белгийския Шарльороа). Това бяха все футболисти, привлечени на „Герена“ след Хосе.

Затова и Левски не мисли да спира развитието на защитника, а да го пусне в клуб, където ще напълни и банковата си сметка. В противен случай със сигурност мотивацията на Кордоба ще спадне.

С приходите от трансферите ръководството на Левски погаси над 1 милион от дълговете към НАП. От клуба дори обявиха, че планират до средата на следващия месец да платят цялата главница – сумата по нея бе около 5 милиона лева в края на ноември миналата година.

Тези действия ще позволят на клуба да погледне по-сериозно на взимането на „Георги Аспарухов“ на концесия и последваща реконструкция на стадиона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай