Победа и за британец в Джирото

Алекс Доусет спечели осмия етап, Жозе Алмейда продължава да води в генералното класиране

Победа и за британец в Джирото | StandartNews.com

Британецът Алекс Доусет от отбора на Израел спечели 8-ия етап от Джиро д'Италия Джовинацо до Виесте с дължина 200 кирометра, а португалецът Жоао Алмейда запази розовото трико.

Времето на победителя днес е 4 часа, 50 минути и 9 секунди. Преди старта на днешния етап обаче беше изваден от състезанието Саймън Йейтс, след като британецът даде положителна проба за коронавирус.

Слънчевият регион Гаргано се превърна в щастлив за колоездачите, които търсеха атаката. Така новият отбор на Израел Старт-ъп Нейшън спечели първа етапна победа в Тура или каквото и да е голямо състезание.

Доусет е шесткратен шампион на Великобритания в индивидуалното бягане по часовник. Но днес атакува 17 километра преди финала, като оглави малка група, откъснала се пред основната. След това той продължи да атакува и дръпна с минута и 15 секунди пред Салваторе Пучио (Италия), Матю Холмс (Великобритания) и Джоуи Роскопф (САЩ), които се наредиха от 2-о до 4-о място в този ред.

Португалецът Жоао Алмейда запази лидерската си позиция след като имаше спокоен ден в основната група и завърши на 17-о място, на 13:56 минути от победителя днес. Така той остава на върха с 29 часа, 52 минути и 34 секунди. На 43 секунди след него е Пейо Билбао (Испания), а трети Вилко Келдерман (Нидерландия) на 48.

Много отговори и вероятно много планове ще има за утрешния 9-и етап (неделя), който е с дължина 208 километра от Сан Салво до Рокарасо и се движи в планинския регион Абруцо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай