По 150 хил. евро в Дортмунд при титла

По 150 хил. евро в Дортмунд при титла | StandartNews.com

Дортмунд. Футболистите на "Борусия" Д ще играят за солидни премии във финала на Шампионската лига срещу "Байерн" в събота. "Билд" разкри, че при успех на "Уембли" всеки, който попадне в групата за мача ще приберат по 150 000 евро.

След справка на германския вестник стана ясно, че никога в историята на тима не са раздавани такива бонуси. "До момента клубът се е отнасял справедливо спрямо нас. Убеден съм, че щом са обещали такива пари и бием - ще ни ги дадат. Но по-важното е да вземем Купата", каза капитанът Себастиян Кел.

Още по-фрапатна е сумата, която ще вземе треньорът Юрген Клоп - 300 000. Лично шефът на клуба Ханс-Йоаким Вацке е говорил с адвокатите на Клоп за увеличение на премиите му в договора. "Честно да ви кажа, не знам, какво пише в контракта ми", бе краткият коментар на Клоп пред "Билд". Освен премиите, успехът във финала ще донесе и допълнителен бонус на спечелилия отбор от 10,5 млн евро. Отборът, който загуби ще прибере 6,5 млн.

ВИП-зоната на "Уембли", обаче, е на път да провали хореография на феновете на "Борусия".

"УЕФА ни изпрати съобщение, че няма да имаме възможност да изпълним хореографията си. Планирахме да направим големия трофей на Шампионската лига и да внесем много големи знамена. Но всичко това не може да стане, заради ВИП зоната", коментира шефът на фенклуба на Дортмунд Даниел Лурхер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай