Плевнелиев: Мечтая да ходя с колело на работа

Президентът даде старт на Обиколката на България

Плевнелиев: Мечтая да ходя с колело на работа | StandartNews.com

София. "Мечтая един ден президентът на България да ходи с велосипед на работа", обяви Росен Плевнелиев преди да даде официален старт на 63-тата обиколка на България.

"Няма да скрия, че имам своя велосипед, че го ползвам често", каза още държавният глава. За втора поредна година той е патрон на надпреварата.

"Не мога да скрия своята гордост, защото това е една от първите колоездачни обиколки в света, стартирала преди 89 години", напомни Плевнелиев.

"Искам българите да се запалят по този спорт, независимо дали ще ходят с колела на работа, дали ще се разхождат по планините и по полетата", добави Плевнелиев.

Германецът Фил Баухаус облече жълтата фланелка след първия етап от София до Златица. Той измина разстоянието от 68 км за 1:29.58 часа. Баухаус поведе и в класацията за най-добър състезател до 23 г. Втори само на две секунди остана сърбинът Иван Стевич, а на четири след победителя финишира украинецът Анатоли Пактушов. Късно снощи се приключи и вторият етап Златица - Казанлък (117 км).

Преди старта състезателите бяха предупредени, че нямат право да използват слушалки, с които да им се дава информация по време на състезанието, което ще премине 6 пъти през Стара планина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай