Марков: Промяна във футбола е задължителна

"Надявам се, че Ганчев и Инджов ще продължат да подпомагат финансово ЦСКА", заяви изпълнителният директор на червените

Марков: Промяна във футбола е задължителна | StandartNews.com

Изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков е категоричен, че българския футбол има нужда от промяна, но не е убеден, че мнозинството от клубовете ще я приветстват.

По този начин той коментира присъствието си на срещата на кандидата за президент на БФС - Димитър Бербатов, със софийските клубове. Тя се проведе на стадион "Българска армия" вчера. Това беше поредно такова събитие, организирано от бившия футболист и щаба му.

"Вчера бях поканен в лично качество от Димитър Бербатов и дойдох да чуя това, което той и неговият екип предлагат на клубовете, които бяха събрали. Ще се въздържа да давам мнение. Участвах като физическо лице. Не знам защо не са присъствали другите клубове. Аз бях първият човек във футболните среди, които си каза мнението за ръководенето на българския футбол. Това беше преди осем-девет години, след мен втори беше Любослав Пенев. Промяна трябва да има. В този живот всичко се измерва с резултати. Риторичен въпрос: какво се промени в нашия футбол за толкова години? Промяна трябва да има задължително, но дали българското общество и клубовете имат нужда от такова нещо", заяви Марков.

"Съседните страни участват на европейско първенство, а ние къде сме? Но има клубове, които решават и те ще се произнесат на бъдещия конгрес. Приветствам идеята на Димитър Бербатов и на другите кандидати", добави той.

Днес Марков, в качеството си на изпълнителен директор, обяви продължаване на сътрудничеството между ЦСКА и един от основните спонсори на клуба. Той не пожела да уточни дали собствениците на "червените" Гриша Ганчев и Юлиян Инджов са променили решението си да се оттеглят от клуба. Двамата заявиха това намерение през февруари, когато феновете бяха недоволни от трансфера на Али Соу.

"Гриша Ганчев не ме е упълномощавал за неговото оттегляне или оставане в клуба. На този етап в сила е становището му, което той е казал последно. Не мога да се ангажирам със срок докога. Всеки има правото да тълкува въпроса така, както го вижда най-добре. Като игра на "Тука има, тука няма" е. Надяваме се като клуб господин Ганчев и господин Инджов да продължат да финансират клуба. За шест години показаха, че клубът може да се развива без никакви финансови проблеми, всичко се плаща без забавяне - заплати, премии. Клубът постига и възходящи резултати", категоричен е Марков.

Спонсорите на клуба пък бяха категорични, че нямат намерение да станат притежател на акциите и искат да останат само рекламодатели. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай