Пиронкова в група с Иванович, Стосър и Веснина

Пиронкова в група с Иванович, Стосър и Веснина  | StandartNews.com

София. Цветана Пиронкова попадна в група "Средец" на започващия във вторник Турнир на Шампионките в София.

В групата на Цвети са още Ана Иванович, Саманта Стосър и Елена Веснина, информира tenniskafe.com.

В група "Сердика" място намериха Симона Халеп, Мария Кириленко, Анастасия Павлюченкова и Ализе Корне.

"Определено труден жребий, но мисля, че лесни съпернички не съществуват. Така че аз съм доволна. Единствено с Веснина не сме играли професионален мач, но сме тренирали често заедно, така че познавам нейната игра, както и на всички останали. Имам честта да откривам турнира, мисля, че ще бъде много интересно, така че заповядайте", заяви Пиронкова пред публиката.

"Горди сме, че спонсорираме такова огромно събитие", заяви Байкал.

След жребия една от фаворитките - Ана Иванович, заяви, че ще се бори за титлата, която спечели през 2010 и 2011 в Бали. "Била съм номер 1 в света и сега това е отново моята цел. Пиронкова е много мило момиче. Познаваме се отдавна. Много се радвам, че я виждам тук. Това е супер и за зрителите. Трудно е да се каже коя е фаворитка. Саманта Стосър може би, защото настилката е много подходяща за нея. Искам Ноле Джокович да смачка всички следващия сезон", каза Иванович.
Рускинята Мария Кириленко пък е единствената освен Цвети Пиронкова, която ще повтори турнира. "Миналата година се разболях и не можах да довърша турнира. Сега съм пределно амбицирана за победа. Супер съм, слънцето грее и това много ме радва. И тази година няма да видите Александър Овечкин. Той има много мачове, така че няма да дойде. За догодина не мога да кажа", обяви Кириленко след жребия. Саманта Стосър пък много хареса София. "Страхотен град. Всичко, което видях, ме впечатли", обяви австралийката.

В неделя вечер тенисистките пък си направиха бляскаво парти в бар "Естерхази". На червения килим не стъпи само Елена Веснина, която пристигна в София вчера сутринта. Пиронкова дойде първа с гаджето си Михаил.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай