Пиронкова почива в сряда, Кириленко се отказа

Пиронкова почива в сряда, Кириленко се отказа | StandartNews.com

София. Цветана Пиронкова ще почива във втория ден на Турнира на шампионките. По-рано днес българката падна тежко от Ана Иванович. В първия мач за деня от 17:00 ч. една срещу друга ще излязат другите две тенисистки от групата на Цвети – Елена Веснина и Саманта Стосър. Не преди 19,00 ч. ще играят Ализе Корне (Фр) и победителката от мача Симона Халеп (Рум) и Анастасия Павлюченкова (Рус), който се играе в момента. Последният мач за деня трябваше да противопоставя Мария Кириленко (Рус) и загубилата мача между рускинята и румънката.

По-рано днес обаче Кириленко се отказа от мача си срещу Корне заради контузия. Това се случи при 5:0 гейма в първия сет в полза на Корне. Тогава хубавата Мария поиска консултация с лекар и след това обяви решението си.

„Много съм щастлива, че победих. Миналата година бях резерва и не участвах. Жалко за Мария, не знаех, че е контузена", каза Корне след мача.

Все още не е ясно дали Кириленко ще продължи участието си на Турнира на шампионките или ще се откаже. Миналата година рускинята също спря преждевременно участието си, заради дихателни проблеми.
Ако Кириленко се откаже, тя ще бъде заместена от една от резервите Ивон Мойсбургер (Ав) и Елина Свитолина (Укр).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай