Пети кандидат за шеф на БФС. Кой е той

Издигнат е от ОФК „Гигант“ Съединение

Пети кандидат за шеф на БФС. Кой е той | StandartNews.com

Източник: БТА

Играещият в Трета лига-Югоизток Гигант (Съединение) издигна кандидатурата на Петьо Борисов Костадинов за поста президент на Българския футболен съюз (БФС) на предстоящия извънреден изборен Конгрес, който ще се проведе на 15-и март.

Това стана на специална пресконференция в Националния пресклуб на БТА, а Костадинов представи и част от екипа си, идеите си и акценти от програмата си, с които смятат да работят като управленци на българския футбол.

Петьо Костадинов е роден през 1963-а година. До момента е футболен агент, а преди това кариерата му във футбола и извън футбола е доста разнообразна. Костадинов е бивш търговски директор на ЦСКА по времето на президентския мандат на покойния вече Илия Павлов. Една част от образованието му е свързано с армията, а също така работи и като офицер. След това се дипломира и във Факултета по журналистика, а във медиите работи в вестниците "Народна армия" и "Труд".

Бил е част от управата на клубовете по акробатика и волейбол на ЦСКА. Лицензиран Агент в листа на ФИФА, учредител на Българската асоциация на футболните агенти.

Тази на Петьо Костадинов е петата официално издигната кандидатура след обявените до момента заявки на Михаил Касабов, Георги Иванов, Манол Иванов и Димитър Бербатов. Спортният адвокат Георги Градев, бившият защитник на Левски и на националния отбор Илиан Стоянов-Коловати и собственикът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски също изразиха намерение да се включат в предизборните битки, но за момента нито един клуб не ги е издигнал.

Петьо Костадинов обяви, че е първият, който посочва кой ще бъде изпълнителен директор на БФС, ако той спечели изборите на 15-и март. Това е инженер Стефан Проданов, който отговаря на зададените от тях критерии за поста: да е играл футбол, по възможност професионален; да има нужното образование; да е управлявал проекти на високо институционално ниво.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Ангел
преди 2 месеца

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

Откажи