Пазят Чочев с кучета и скенери

Пазят Чочев с кучета и скенери | StandartNews.com

Терористичните атаки по френската столица Париж стреснаха целия европейски футбол. Това принуди италианските власти да засилят мерките си за сигурност преди началото на 13-я кръг в Серия "А". Стадионите във всички големи градове, които ще приемат по-напечени мачове, ще бъдат оборудвани с метални детектори. Също така полицията ще обикаля с кучета, които са обучени да търсят оръжия и бомби.

Един от градовете с най-свирепи мерки за сигурност ще бъде Рим, където българският национал Ивайло Чочев и "Палермо" ще гостуват в неделя на "Лацио". Торино и Милано също са в центъра на вниманието. Организаторите на двубоите там приканиха всички фенове, които ще присъстват на стадионите, да отидат с по един час по-рано. Също така бройката на стюардите ще бъде увеличена със 150 и вече 650 човека ще се грижат за сигурността. Ръководството на "Лацио" помоли своите привърженици да не внасят бомбички и друга пиротехника на "Стадио Олимпико", за да си спестят евентуални проблеми с полицията и арести. От съпричастност към случилото се на 13 ноември в Париж, всички двубои в Серия "А" ще стартират под химна на Франция - "Марсилезата" и флага на страната.

В Торино ситуацията е още по-сложна, защото се намира най-близо до Франция. Освен това "Ювентус стейдиъм" за дербито между "Старата госпожа" и "Милан" се очаква да пристигне и министър-председателят на Италия Матео Ренци. В същия ден италианският град посреща и концерт на Мадона, също така ще се проведе и филмов фестивал. Това накара политиците да се притесняват още повече. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай